Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, declarație CURAJOASĂ: UE de astazi este o dictatură, nu o democrație! Ni se spune câți porci să creștem și câți litri de țuică să producem. Am închis minele de cărbune și nu ne vor mai lăsa să ne încălzim nici cu lemne. Cât de multe atacuri împotriva ființei noastre mai acceptăm?

Uniunea Europeană de astazi este o dictatură parlamentară europeană, nicidecum o democrație, a avertizat, sâmbătă, Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, în cadrul conferinței „ „Acea Europă în care credem”.

Prințul Șerban Dimitrie Sturdza a subliniat că Europa nu trebuie să fie organizată sub forma Statelor Unite ale Europei, ci ca o uniune a unor state independente și suverane, cu puterea lor de decizie, iar catalizatorul acestor state să fie credința și cultura.

Redăm integral mesajul Prințului Șerban Dimitrie Sturdza:

„Încă de la început, țin să salut prezența fizică și on-line a tuturor prietenilor noștri conservatori europeni, lideri de seamă ai partidelor conservatoare din Europa. Chers amis conservateurs, soyez les bienvenus!

Este pentru prima dată când conservatorii români organizează o asemnea conferință internațională menită să definească o nouă viziune privind viitorul Uniunii Europene.

Prin organizarea acestei conferințe de către Institutul de Politici Conservatoare „Mihai Eminescu”, conservatorii români, crează o oportunitate, un punct de pornire, o platformă de coagulare a ideilor, frământărilor și năziunțelor conservatoare din întreaga Europă.

Titlul conferinței noastre de astăzi este „Acea Europă în care credem”. Altfel spus Ce viitor european dorim să avem și ce Europă dorim să lăsăm copiilor și nepoților noștri? Care sunt valorile noastre comune europene?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Uniunea Europeană se află astăzi într-o criză gravă. Poate fi ea salvată, sau ne îndreptăm spre un fel de Uniune Sovietică Europeană?

M-am născut și am crescut în comunism. 23 milioane de români eram prizonieri în propria noastră țară. Nu aveam dreptul să deținem un pașaport. Nu aveam dreptul elementar al liberei circulații. Trăiam sub imperiul fricii, al cenzurii și al autocenzurii. Regulile, îngrădirile, limitarea libertăților erau clare. Știam că ceea ce se vorbește acasă nu se repetă niciodată la școală, la serviciu, sau în public. Atunci, Europa occidentală reprezenta pentru noi lumea liberă. Este extraordinar de ciudat pentru generația mea, să admitem că astăzi, neo-marxismul ne vine exact din partea țărilor considerate altădată libere! Și avem astăzi, alături de noi, oaspeți occidentali ce s-au opus deja în țările lor acestor atacuri, dând naștere unor formațiuni patriotice noi. Vă felicit pentru curajul și determinarea de care ați dat și dați dovada!

După ce am fost forțați, în timpul comunismului, să ne exprimăm într-o limbă de lemn, astăzi suntem obligați să învățăm noua limbă de lemn a neo-marxismului și să acceptăm totodată pe lângă terminologia diabolică și reguli, obligații și îngrădiri ale libertăților noastre.

Practic, aici, în România, am avut foarte puțin timp, după căderea comunismului, o relativă libertate. Constatăm astăzi că de la zi la zi avem mai multe îngrădiri.

Ni se spune câți porci avem voie să creștem și căți litri de țuică avem dreptul să producem, pe an, la noi în gospodărie. În timpul lui Ceaușescu trebuia să bem înlocuitori de cafea, astăzi ni se spune să mâncăm găndaci în loc de produsele noastre naturale, tradiționale, produse chiar de noi .Am fost siliți să ne închidem minele de cărbune, peste cățiva ani nu ne vor mai lăsa să ne încălzim nici cu lemne. Totuși, cât de multe asemenea atacuri împotriva ființei noastre mai suntem dispuși să acceptăm?

Domnule și Doamnă, Mamă și Tată, Frate și Soră, Băiat și Fată, Bărbat și Femeie, sunt oare cuvinte ce ni se vor interzice să le mai folosim? Nu aceasta este Europa de mâine pe care ne-o dorim!

Noua formă de naționalizare a proprietăților este supraimpozitarea, că e vorba de impozitul anual pe teren și clădire, sau de taxe succesorale, etc.

Romania este țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană. Iar proprietarul este suveran, nu este dependent, nu este supus, se poate revolta dacă îi este amenințată proprietatea etc.

Cel ce deține o proprietate, are un rost, este legat de familie de comunitate și de țară.

După cum știm, niște minți diabolice, doresc nu doar reducerea populației mondiale, adică reducerea creației lui Dumnezeu, ci și a dreptului elementar la proprietate.

Totodata, aceleași minți diabolice fac eforturi mari și pentru eliminarea numerarului și înlocuirea acestuia doar cu plăți electronice.

Trăim într-o lume a minciunii. Când copiii noștri sunt mici, avem datoria de a le spune, pentru a-i proteja, că, în general, nu trebuie să ia de bun ceea ce ni se comunică în media, iar atunci când constată că o informație a fost dovedită ca fiind reală, să fie foarte mirați. Ei, mici fiind, adesea, auzind așa ceva din partea noastră, cred că glumim, însă odată ajunși adulți, ne mulțumesc pentru că i-am învățat să nu ia automat de bun orice li se livrează ca informație, ci să-și pună întrebări, să-și folosească creierul și să filtreze orice informație primită!

Astăzi, majoritatea populației pleacă capul și se supune fără să ezite, oricăror ordine, decizii sau impuneri. Puțini se revoltă sau se opun. Iar și mai puțini sunt dispuși să se sacrifice pentru o idee, pentru un ideal.

Mă înclin acum în fața tuturor celor ce, mai ales în ultimii doi ani, nu au plecat capul și aceasta chiar dacă au fost adesea tratați ca fiind paria societății, cu gândiri zise  medievale! Cinste lor! Am fost acuzați că vehiculăm teorii ale conspirației. Dar ce ne facem cu toate declarațiile unor înalți oficilali care au fost făcute, înregistrate, distribuite, vizualizate și arhivate, înainte de a fi șterse de pe interrnet? Doar nu le-am inventat noi? Ne-am pus întrebări, ceea ce i-a deranjat pe mulți. Ne-au fost interzise niște drepturi elementare. Încet, încet, iată că adevărul iese la iveală, iar cel mai greu pentru cei ce ne arătau cu degetul, este să recunoască că s-au înșeșat! Am rezistat și cred că așa cum am rezistat acum, vom rezista și altor atacuri viitoare.

Spuneți NU, fiți curajoși și demni! Altfel ce veți răspunde copiilor voștri atunci când vă vor întreba ce ați făcut pentru a opri toate acestea?

Noi credem în Dumnezeu și deci credem că fiind supuși tuturor relelor, suntem de fapt trecuți de Dumnezeu printr-o sită, cei ce au coloana vertebrală dreaptă și care luptă într-un mod demn, pentru adevăr, vor rămâne deasupra, iar toți ceilalți se vor risipi.

De peste 30 ani, la fiecare scrutin, suntem mereu puși în situația de a alege între rău și foarte rău. Slavă Domnului, astăzi avem posibilitatea de a nu mai alege, din silă, răul cel mai mic, ci de a pune ștampila în dreptul partidului AUR, cu încredere și speranță.

Atât conducearea Partidului AUR, cât și domniile voastre, frați de-ai noștri conservatori europeni, aveți ceva în comun, curajul de a spune STOP, până aici, s-a mers prea departe cu gândirea și atracurile neo-marxiste. Astfel au luat naștere în Europa mișcări și formațiuni politice patriotice. În trecut, puteam vorbi despre socialism sau capitalism, astăzi vorbim despre mondialism sau patriotism.

În 2007, România a devenit membră a Uniunii Europene. La vremea aceea, poate naivi, nu ne imaginam o Uniune Europeană cu mai multe viteze, cu mai multe categorii de țări, cu un grup select al țărilor fondatoare și diametral opus, cu un grup al țărilor periferice! În 2007 așteptam cu nerăbdare ca Uniunea Europeană să impună României aflată atunci încă în tranziție, mai multă dreptate. Astăzi, de exemplu, mai mulți copii, frați, dintr-o familie de cetățeni români stabiliți în Germania, sunt răpiți de către statul german pentru că părinții lor le-au făcut “răul” de a-i duce de două ori pe săptămână la biserică.

Aș mai spune că astăzi, există în Europa, două state românești, România și Republica Moldova. Două state, un singur neam și o singură limbă. Unii pledează pentru ca în viitor să avem două state românești membre ale Uniunii Europene. Eu însă doresc unirea celor două sub un singur imn și un singur drapel, oferind astfel Europei un și mai mare și puternic stat român, membru al Uniunii Europene! De ce ceea ce a fost permis Germaniei, nu ar fi permis și României?

Uniunea Europeană de astazi este o dictatură parlamentară europeană, nicidecum o democrație. Personal nu îmi doresc ca Europa să fie organizată sub forma Statelor Unite ale Europei, ci ca o uniune a unor state independente și suverane, cu puterea lor de decizie, iar catalizatorul acestor state să fie credința și cultura.

În fața acestor realități, nu mă lamentez și nu deznădăjduiesc! Tot mai multe popoare se trezesc. Prezența și participarea fizică, sau on-line a fraților noștri conservatori, europeni, la această conferință internațională, este confirmarea conturării unei noi familii politice, puternice, conservatoare, în Europa.

Am fost alături de domnii Claudiu Târziu și George Simion încă de la primele lor întâlniri în vederea creării unei noi platforme politice, conservatoare în România și m-am bucurat de toate marile lor succese de până acum. Am încredere atât în domniile lor cât și în colegii dânșilor, senatori, deputați și consilieri parlamentari, pe care îi felicit și cărora le mulțumesc public pentru organizarea acestui eveniment deosebit de important.

Cu Dumnezeu înainte!”

Pe același subiect:

„Acea Europă în care credem”/ Conferință internațională organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”. Participă lideri de partide, eurodeputați și reprezentanți ai legislativelor naționale din Polonia, Italia, Portugalia, Serbia și România

Conferință eveniment la București. Lideri conservatori din mai multe state europene discută despre viitorul UE. Sorin Lavric: Europa va fi a statelor suverane sau nu va fi deloc!

Senatorul Claudiu Târziu (AUR), discurs ISTORIC în Palatul Parlamentului: Europa se află astăzi într-o fază de degenerare. Conservatorii sunt chemați să apere normalitatea. Conservatorii sunt anticorpii contra bolii numite neomarxism

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost