UPDATE/ Campanie de comemorare a eroilor Revoluției din 1989, CENZURATĂ de la difuzare. Răspunsul magazinului Cocor București

ACTUALIZARE 16.12.2022/ ora 15:00

Cocor SA susține într-un răspuns solicitat de redacția RostOnline că difuzarea spotului pentru comemorarea eroilor Revoluției se poate difuza dacă se semnează un contract prin care organizatorul campaniei își asumă răspunderea pentru conținut.

„La solicitarea dvs. vă informăm că eu am dat acordul ca spotul să se poată difuza imediat ce se semnează un contract, în care să se precizeze că solicitantul își asumă răspunderea conținutului, aprobare valabilă și în acest moment.

O asemenea clauză este obligatorie la difuzarea oricărui spot pe mediafațada Cocor”, precizează vicepresedinte al Consililui de Administratie al Cocor SA, în răspunsul transmis pentru RostOnline.

Știrea inițială:

O campanie de comemorare a eroilor Revoluției din 1989 a fost oprită de la distribuire de către magazinul Cocor București, sub pretextul halucinant că „ e posibil să existe mesaje confuze.”

Mesajul care ar fi trebuit afișat pe magazinul Cocor din Capitală este următorul: Eroii nu mor niciodată!

Unul dintre organizatorii campaniei a declarat, în exclusivitate pentru RostOnline, că în fază inițială, reprezentanții magazinului Cocor au fost de acord cu difuzarea mesajului, însă, după câteva zile de discuție, au revenit cu un mesaj în care au refuzat distribuirea mesajului.

„Bună ziua! Am primit un email de la Juridic și mi-au spus că nu pot difuza acest post că e posibil să existe mesaje confuze și să riscăm amenzi de la instituțiile de supraveghere a conținutului”, se arată în mesaj.

Sursa nu precizează despre ce instituții este vorba.

Reprezentanții Honor et Patria au precizat, pentru RostOnline, că această campanie de comemorare a eroilor Revoluției ar fi trebuit să fie afișată la Cocor începând din 16 decembrie.

Redacția RostOnline va solicita magazinului Cocor București un punct de vedere pe această temă.

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UPDATE/ Campanie de comemorare a eroilor Revoluției din 1989, CENZURATĂ de la difuzare. Răspunsul magazinului Cocor București”

Comentariile sunt închise.