Conductele de gaz Nord Stream 1 și 2 au fost aruncate în aer de americani

Seymour Hersh e un celebru jurnalist de investigații american. În timpul războiului din Vietnam acesta a dezvăluit că, la data de 16 martie 1968, soldații americani au ucis, fără niciun motiv, câteva sute de civili sud-vietnamezi neînarmați, inclusiv femei, copii și oameni bătrâni din satul My Lai. Cele întâmplate atunci au rămas în istorie sub numele de masacrul de la My Lai.

Tot el e cel ce a dezvăluit torturile la care erau supuși prizonierii irakieni în închisoarea de la Abu Ghraib. Alt scandal în care a fost implicată armata americană.

Acum același jurmalist vine cu o altă dezvăluire bombă: SUA este țara care a sabotat cele două conducte de gaze prin care țările europene erau aprovizionate cu gaz rusesc.

Operațiunea a fost inițiată la sfârșitul anului 2021, înainte de începerea războiului din Ucraina, și a avut aprobarea președintelui senil al SUA, Joe Biden. La data de 7 februarie Joe Biden chiar a amenințat Rusia că în cazul în care va invada Ucraina, SUA va găsi o modalitate prin care va scoate din funcțiune conducta  Nord Stream 2.

Operațiunea de sabotare a celor două conducte a fost executată de trupe de elită ale armatei SUA cu sprijinul serviciilor secrete și ale armatei norvegiene.

În luna martie, câțiva membri ai echipei au zburat în Norvegia pentru a se întâlni cu Serviciul Secret și Marina Norvegiană. Una dintre întrebările cheie a fost unde exact în Marea Baltică era cel mai bun loc pentru a planta încărcătura explozivă. Între conductele Nord Stream 1 și 2, fiecare cu două seturi de conducte, exista o distanță de puțin mai mult de o milă (1,6 km), în timp ce se îndreptau spre portul Greifswald din extremul nord-est al Germaniei.

Marina norvegiană a găsit rapid locul potrivit, în apele puțin adânci ale Mării Baltice, la câteva mile de insula Bornholm din Danemarca. În zona respectivă adâncimea este de 260 de picioare (aproximativ 80 m). Adâncimea relativ mică a permis scafandrilor să plaseze încărcăturile explozive pe cele patru conducte.

Sursele lui Hersh subliniază că ordinul a venit direct din biroul președintelui Biden.

Declanșarea exploziilor s-a făcut prin intermediul unei geamanduri înzestrată cu un dispozitiv care emitea sunete de joasă frecvență. Această geamandură a fost plasată la data de 26 septembrie 2022 de către un avion de supraveghere al marinei militare norvegiene.

Semnalul emis de geamandură s-a răspândit sub apă, inițial către Nord Stream 2 și apoi către Nord Stream 1. Câteva ore mai târziu, explozivii de mare putere C4 au fost declanșați și trei dintre cele patru conducte au fost scoase din funcțiune.

SUA a recurs la acest act de sabotaj pentru a forța mână țărilor europene în a sprijini militar Ucraina în războiul acesteia împotriva Rusiei.

Imediat după ce Seymour Hersh a publicat investigația, administrația de la Washington a dat un comunicat prin care respinge categoric dezvăluirile pe care le-a catalogat ca fiind „complet false” și „ficțiune pură”.

Încă odată am avut dreptate, încă o așa zisă „conspirație” se dovedește a fi purul adevăr.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost