Parlamentul Spaniei a aprobat legile privind concediul menstrual, avortul în cazul adolescentelor și auto-identificarea trans

Dacă mai era nevoie de vreo dovadă că trăim într-o lume bolnavă, ea ne vine din Spania, acolo unde parlamentul a aprobat legea privind auto-identificarea trans. Legea permite chiar și copiilor de 12 ani să-și schimbe sexul în actele de identitate fără a fi nevoie de evaluări psihologice sau de altă natură medicală. În favoarea legii au votat parlamentarii partidelor de stânga. Nici o surpiză aici, doar se știe că țelul stângii progresiste e distrugerea familiei și a credinței.

Forța motrice din spatele celor două legi a fost ministrul Egalității, Irene Montero, membră a partidului radical de stânga Podemos.

Modificările aduse drepturilor sexuale și reproductive înseamnă că adolescentele de 16 și 17 ani din Spania pot acum să facă un avort fără acordul părinților.

Măsura concediului menstrual permite femeilor care suferă de dureri menstruale debilitante să-și ia concediu plătit. În plus, modificările consacră în lege dreptul de a face avort într-un spital de stat. În prezent, peste 80% din procedurile de încetare din Spania sunt efectuate în clinici private, din cauza unui număr mare de medici din sistemul public care refuză să le efectueze – mulți invocând motive religioase. În noul sistem, medicii spitalelor de stat nu vor fi obligați să efectueze avorturi, cu condiția să-și fi înregistrat deja obiecțiile în scris.

Legea avortului se bazează pe legislația adoptată în 2010, care a reprezentat o schimbare majoră pentru o țară tradițional catolică, transformând Spania într-una dintre cele mai progresiste țări din Europa în ceea ce privește drepturile reproductive.

Un pachet separat de reforme a consolidat drepturile transsexualilor, inclusiv permițând oricărui cetățean cu vârsta peste 16 ani să-și schimbe sexul înregistrat legal fără să fie nevoie de evaluări psihologice sau de altă natură medicală. Minorii între 12-13 ani vor avea nevoie de aprobarea judecătorului pentru a-și schimba sexul, în timp ce cei între 14 și 16 ani trebuie să fie însoțiți de părinți sau de tutorele lor legal.

Anterior, persoanele transgender aveau nevoie de un diagnostic de disforie de gen de la mai mulți medici. A doua lege interzice, de asemenea, așa-numita „terapie de conversie” pentru persoanele LGBTQ și oferă sprijin de stat pentru lesbienele și femeile singure care solicită tratament de fertilizare in vitro.

Sursa: AP


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Parlamentul Spaniei a aprobat legile privind concediul menstrual, avortul în cazul adolescentelor și auto-identificarea trans”

Comentariile sunt închise.