Familia lui Joe Biden, actualul președinte al SUA, a primit un milion de dolari mită de la Puiu Popoviciu

Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA a susținut în cursul zilei de astăzi o conferință de presă în care au fost prezentate actele de corupție ale familiei Biden de pe vremea când Joe Biden era vicepreședintele SUA. Pe vremea respectivă Joe Biden era responsabil cu promovarea politicii SUA, inclusiv a temei anticorupției, în țările din Europa de Est, printre care și România.

În mai 2014, Joe Biden a vizitat România și a ținut un discurs adresat prim-ministrului român, judecătorilor, procurorilor și liderilor parlamentului:

Corupția este un cancer, un cancer care distruge încrederea cetățeanului în democrație, diminuează instinctul pentru inovație și creativitate, risipește talentul unor întregi generații, sperie investitorii și afectează piața forței de muncă. Și, cel mai important, le neagă oamenilor demnitatea lor. Scade puterea colectivă și hotărârile unei națiuni. Corupția este doar o altă formă de tiranie.

Dar asta era doar de fațadă. În timp ce el ținea prelegeri României despre combaterea corupției, fiul său, Hunter Biden, colecta mita de la cei ce aveau nevoie de intervenția lui Joe Biden din poziția sa de vicepreședinte al SUA pentru a-și rezolva problemele penale. Printre cei ce au apelat la ajutorul actualului președinte al SUA se numără și Puiu Popoviciu, om de afaceri român, dezvoltator imobiliar, care a fost judecat și condamnat definitiv pentru o pagubă de peste 300 de milioane de dolari.

Pentru a-și rezolva problemele penale, Puiu Popoviciu a plătit o mită de 3 milioane de dolari din care peste un milion de dolari au ajuns la membri ai familiei Biden.

Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA a publicat un document de 36 de pagini care conține detaliile bancare prin care firma Bladon Enterprises Limited a lui Puiu Popoviciu a transferat 3 milioane de dolari către firma Robinson Walker LLC – controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker – între noiembrie 2015 și mai 2017. .

Din cele 3 milioane de dolari aproximativ o treime, 1.038.627,08 dolari, au fost transferați în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, Hallie Biden, nora lui Joe Biden, și un alt membru al familiei Biden nenominalizat.

James Comer, președintele republican al Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, a promis că investigațiile vor continua. Conform informațiilor actuale, Joe Biden a fost implicat în afaceri similare si în alte țări precum China, Rusia și Ucraina.

„Nu am văzut niciodată o familie prezidențială să primească sume de bani de la adversari din întreaga lume – vorbim doar despre câteva țări astăzi”, a spus Comer.

Conferința de presă s-a concentrat pe transferurile către familia Biden din China și România – două țări în care Joe Biden a promovat politica SUA în timpul administrației Obama-Biden.

„Vreau să fiu clar: acest comitet investighează afacerile umbrite ale președintelui Biden și ale familiei sale, care valorifică funcția publică a lui Joe Biden și pun în pericol securitatea națională a țării noastre”, a spus Comer.

„Mi-ar fi greu să cred că Hunter Biden a fost atât de carismatic încât ar putea convinge cetățenii străini să transfere milioane de dolari nu doar în contul său, ci și în conturile altor membri ai familiei sale”, a adăugat el. „Credem că aceste sume reprezintă o plată pentru anumite servicii.”

„Tranzacțiile românești arată dovezi de trafic de influență și o corelație între munca familiei Biden și a asociaților lor de afaceri și responsabilitățile vicepreședintelui Biden în timpul mandatului”, se arată în memoriul Comisiei.

Hunter Biden a început să lucreze pentru Popoviciu în 2015, când acesta era urmărit penal în România pentru acuzații de corupție.

Raportul Comisiei parlamentare americane mai notează că, în septembrie 2015, Joe Biden l-a primit pe președintele României Klaus Iohannis la Casa Albă.

O declarație a administrației Obama-Biden cu privire la întâlnire a spus că Biden „a salutat concentrarea președintelui Iohannis asupra eforturilor anticorupție și a statului de drept ca mijloc de a consolida securitatea națională și de a promova investiții mai mari și creștere economică”. Iohannis a spus că Biden „și-a exprimat satisfacția față de progresul României în lupta împotriva corupției”.

Nota Comitetului de Supraveghere menționează că „în decurs de cinci săptămâni de la această întâlnire, Bladon Enterprises Limited (Bladon Enterprises) a început să facă depozite în contul bancar al Robinson Walker, LLC”.

Sursa: New York Post


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost