Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au avizat FAVORABIL numirea istoricului Marius Oprea, susținut de AUR, în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS)

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului, reunite miercuri, 7 iunie 2023, în ședință comună, au avizat FAVORABIL numirea istoricului Marius Oprea, susținut de AUR, în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Prin activitatea sa intensă ca istoric și cercetător, Marius Oprea a așternut puțină lumină peste realitățile sumbre ale trecutului recent din istoria noastră, fiind un profesionist consacrat în ce privește studiul activității Securității și al impactului poliției politice în societatea românească.

A fost consilier al președintelui Emil Constantinescu, a condus IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc) și a elaborat legislația după care funcționează CNSAS. În prezent, activează ca jurnalist și cercetător la Institutul Român de Istorie Recentă (IRIR).

Urmează votul în Plen. Sperăm că va fi tot unul pozitiv. Avem nevoie de profesioniști în instituțiile din România pentru a putea cuteza la o reconstrucție organică a societății noastre.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au avizat FAVORABIL numirea istoricului Marius Oprea, susținut de AUR, în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS)”

  1. Suntem intr-o asa zisa ” DEMOCRATIE A BANULUI SI INTERSULUI FINANCIAR DE GRUP POLITIC ” dirijat extern , cand de RUSI , cand de ISRAEL ,cand de AMERICANI , cand de E.C , sa studieze domnule ” cetatean ” toate arhivele ” SECURITATII ” si ce este nou sub soare ,? ” SECURITATE CONFORM LEGII A DISPARUT DIN 89 ” Astia zis SRI , sunt doar ” INFORMATORI ” conform siglei si atributii legale conform doctrinei americane din 90 , ADICA ” SERVICIUL DE INFORMARE ” deci ” INFORMATORI ” restul deciziei penale la infractori este la ” MINISTERUL PUBLIC ” , ” MINISTERUL JUSTITIEI ” si ” MINISTERUL AFACERILOR INTERNE ” conform siglei acolo sunt ” AFACERILE INTERNE ” Restul este o poveste cu ” SECURISTII MORTII SAU PENSIONARI ” CEL MAI TANAR ” SECURIST DUPA 1989 , daca era activ, la 60 DE ANI ,ERA SI PENSIONAT ” .NE FACE , CA FACEM ” COANE FANICA ” Vorba lui NENEA IANCU.

Comentariile sunt închise.