Claudiu Târziu solicită RETRAGEREA Strategiei Naționale de Vaccinare, despre care spune că este concepută în laboratoarele OMS

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR și candidat al partidului la alegerile europarlamentare din iunie 2024, a solicitat, luni, retragerea imediată a Strategiei Naționale de Vaccinare și a avertizat că, prin aceasta, Guvernul urmărește introducerea obligativității vaccinării.

Solicit Ministerului Sănătății retragerea imediată a Strategiei Naționale de Vaccinare, concepută în laboratoarele OMS și aflată astăzi într-o pseudo-dezbatere publică. Această „Strategie” pentru următorii șapte ani nu este altceva decît un plan metodic pentru a impune obligativitatea vaccinării și a combaterii oricărei opinii diferite.

Dacă ne bazăm că o instituție aflată sub controlul direct al stîngii radicale precum OMS se va îngriji de sănătatea noastră, sîntem pierduți!”, a declarat, luni, senatorul Claudiu Târziu, în cadrul unei conferințe de presă.

De altfel, Claudiu Târziu a avertizat, printr-un comunicat de presă, că Strategia Națională de Vaccinare, în forma lansată în dezbatere publică de către Ministerul Sănătății, constituie un atentat teribil la drepturile și libertățile fundamentale ale românilor.

Potrivit acestuia, impunerea obligativității vaccinării va avea consecințe dintre cele mai grave asupra societății românești.

Dreptul fundamental la sănătate nu poate fi condiționat de un act medical voluntar, așa cum este și ar trebui să rămână vaccinarea. În loc să fie preocupat de a asigura, în unitățile spitalicești, parametrii firești de funcționare și de a acoperi necesarul – aflat la cota de avarie – al cadrelor medicale, Ministerul Sănătății alocă fonduri uriașe pentru a «combate reticența și dezinteresul populației față de vaccinuri» și pentru a-i constrânge, de fapt, pe români să se vaccineze, indiferent de voința fiecăruia și ignorând efectele pe care le-ar putea avea asupra sănătății proprii”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, senatorul Claudiu Târziu.

Totodată, Claudiu Târziu îi solicită ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să explice opiniei publice care este înțelesul concret al următoarelor sintagme, preluate din Strategia de Vaccinare: recuperarea la vaccinare pentru grupuri și persoane vulnerabile, identificarea grupurilor ezitante la vaccinare, catagrafierea grupurilor insuficient vaccinate, campanii pentru care a fost anunțată alocarea a zeci de milioane de lei.

Domnule ministru, îi veți urmări și ridica din case pe cei care refuză actul BENEVOL al vaccinării?”, întreabă Claudiu Târziu.

Având direcțiile clare trasate de OMS, dl. Rafila pare să profite de faptul că majoritatea românilor se află în vacanță, pentru a forța implementarea unui plan care poate avea efecte vătămătoare, atât din punct de vedere al sănătății publice și individuale, cât și al drepturilor și libertăților noastre esențiale.

Noi nu suntem împotriva vaccinării în sine și a introducerii pe piață a unor vaccinuri noi, în urma unor studii clinice suficient de elaborate și clare în privința potențialelor efecte secundare, însă respingem vehement constrângerea și manipularea românilor”, a mai completat președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

Strategia Națională de Vaccinare pentru perioada 2023-2030 a fost lansată de Ministerul Sănătății în dezbatere publică, până joi, 10 august.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Claudiu Târziu solicită RETRAGEREA Strategiei Naționale de Vaccinare, despre care spune că este concepută în laboratoarele OMS”

Comentariile sunt închise.