Claudiu Târziu, în presa spaniolă: Trăim un moment ISTORIC și hotărâtor, iar deznodământul următoarelor alegeri europene va fi DECISIV

Senatorul Claudiu Târziu, candidat AUR la alegerile europene de anul viitor, a acordat un interviu jurnalistului spaniol Jose Papparelli, în care a explicat, printre altele, de ce normalitatea trebuie apărată în fața valului, tot mai agresiv, de inspirație bolșevică, și de ce alegerile europene sunt decisive pentru evoluția UE.
Interviul a fost publicat pe Disidentia, publicație spaniolă de analiză și opinie.
Aici puteți citi varianta în limba română:

Reporter: Familie, Națiune, Credință și Libertate” sunt principii tradiționale ale conservatorismului și ale AUR, împărtășite și de alte forțe politice europene. În 2024, AUR are posibilitatea uriașă de a intra în Parlamentul European. Care va fi prioritatea dumneavoastră parlamentară? Ce poate face AUR pentru a contribui la așa-numita „revoluție conservatoare”?

 Claudiu Târziu: Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), pe al cărui frontispiciu am înscris cele patru valori cardinale pe care le-ați menționat, va fi primul partid al României după alegerile europarlamentare de anul viitor. Poate vi se pare cam ambițioasă această afirmație, însă vă asigur că este întemeiată. Ne așteptăm să obținem cel puțin 15 mandate, pentru ca, la Bruxelles și Strasbourg, să avem apărători onești și destoinici ai națiunii române.

Convingerea mea este că, beneficiind de un vot consistent, AUR își va aduce contribuția la renașterea și reconstruirea Uniunii Europene, în acord cu valorile sale autentice, cu valorile asumate de către vizionarii părinți săi fondatori. Cu toții vedem cât de prigonită este astăzi credința creștină – chiar de către cei care se pretind iubitori ai libertății.

Noi, cei care reprezentăm forțele național-conservatoare, avem obligația de a stăvili acest val de inspirație bolșevică ce vrea să ne înrobească și să ne distrugă sufletele.

Revoluția conservatoare nu este doar un concept care sună bine. Este o realitate aflată în plină desfășurare. Odată cu accederea unui număr mult mai mare de deputați europeni care să reprezinte această uriașă mișcare și să lupte pentru cauza noastră, vă asigur că nu vom mai fi acei „marginali”, așa cum încearcă unii să ne descrie. Când normalitatea și însăși existența noastră se află sub asediu, știm că nu mai este timp de pierdut.

În ceea ce mă privește, voi candida pe lista partidului AUR și mă voi asigura că lupta noastră va fi purtată cu toate eforturile și resursele de care dispunem.

Reporter: Partidul dumneavoastră a avut o creștere foarte importantă într-un timp foarte scurt. Care este motivul principal al acestui fenomen?

Claudiu Târziu: Da, a fost o creștere care i-a surprins pe unii, însă nu și pe noi. Într-adevăr, în mai puțin de un an de la fondarea sa propriu-zisă, partidul AUR a intrat în Legislativul României, obținând 10% din mandatele de parlamentari, ceea ce poate a fost un șoc pentru o anumită parte a opiniei publice. Noi credem, însă, că acest rezultat extraordinar, această minune a Sfântului Nicolae, cum am tot numit-o (ultimele alegeri parlamentare în România au avut loc pe 6 decembrie 2020, când creștinii îl celebrează pe Sf. Nicolae), a fost consecința directă și firească, pe de o parte, a unei stări de spirit care continuă să crească, favorabile curentului național-conservator, iar, pe de altă parte, a unei nemulțumiri crescânde în societate față de comportamentul și deciziile pe alocuri iraționale ale vechilor partide. Astăzi, la peste doi ani și jumătate de la accederea noastră în Parlamentul României, majoritatea sondajelor de opinie – comandate chiar de către adversarii noștri politici – ne creditează cu procentaje între 25 și 30% din opțiunile de vot ale românilor. Este o evoluție pe care o considerăm naturală.

Din postura de partid parlamentar, AUR a acționat drept principala forță de opoziție și a demonstrat, atât prin mesajele sale publice, cât și prin cele peste două sute de propuneri legislative pe care le-a inițiat și susținut, că este singurul partid politic care înțelege nevoile și dorințele românilor.

Într-adevăr, AUR este un fenomen. Nu atât prin ascensiunea pe care o are și va continua să o aibă – spectaculoasă, după unele voci, sau normală, după altele –, cât mai ales prin faptul că reflectă spiritul românesc autentic. AUR este mișcarea unui neam care s-a trezit la realitate.

Reporter: Care este viziunea românilor despre actuala Uniune Europeană?

Claudiu Târziu: Majoritatea românilor sunt favorabili Uniunii Europene, însă acelei Uniuni care presupune o strânsă cooperare economică între state suverane și egale în drepturi, așa cum a fost gândită la origine.

Ceea ce vedem astăzi – iar procesul nu este deloc recent – este un plan bine pus la punct de desăvârșire a ceea ce a încercat Rusia sovietică, prin extinderea unui comunism 2.0 la nivelul întregii Europe.

Globalismul este o altă formă a imperialismului ateu, care disprețuiește și lovește direct în specificul național și identitar al popoarelor.

Ideea unei eventuale părăsiri a Uniunii Europene – de tipul RO-EXIT – nu are susținători în țara noastră. Și cum ar putea să aibă, în condițiile în care, în statele-membre, trăiesc câteva milioane de români, mulți dintre aceștia având părinți, frați, familii întregi rămase în țară?

Întrebarea esențială, pe care și-o adresează, probabil, toți europenii, nu doar românii, este ce fel de Uniune ne dorim pentru noi și copiii noștri? O UE neosovietică, în care cetățenii să fie supuși unei monitorizări absolute și dictatelor unei ideologii delirante și dezumanizante? Sau o Uniune Europeană în care să trăim în siguranță și respect reciproc, în care să prosperăm și să ne simțim cu adevărat ca acasă? Întrebarea este, desigur, retorică.

Reporter: Reglementări comunitare precum legile climatice, natura, așa-zisul Green Deal, sau cele care privesc „ideologia de gen”, sunt discutate în sânul societății românești sau acceptate în general de către români?

 Claudiu Târziu: Toate aceste aberații ideologice, pe care stânga globalistă încearcă să le impună, sunt întâmpinate cu mult scepticism și, în general, sunt refuzate de către majoritatea românilor. De fapt, AUR este primul partid politic care a impus pe agenda publică aceste teme, dintr-o altă perspectivă decât cea pe care o susține Bruxelles-ul de astăzi.

Dacă societatea este divizată, aceasta nu se întâmplă din cauza partidului AUR, ci a acelor măsuri și politici elucubrante pe care le promovează elita globalistă și influencerii din solda acesteia.

Să luăm, de exemplu, așa-zisa tranziție verde. Am mai spus și nu ezit să o reafirm cu fiecare ocazie: obiectivele Green Deal sunt fanteziste, nu au nicio legătură cu realitatea și cu necesitățile sociale, însă sunt promovate obsesiv de către stânga radicală.

Întrebarea fundamentală – și retorică, de altfel – este: de ce să ne subminăm și chiar să ne distrugem propria industrie, cu consecințe devastatoare asupra societății, când ceea ce ar trebui să facem este să ne urmărim strict interesele naționale, așa cum face Polonia, și să cerem Bruxelles-ului să manifeste respectul care ni se cuvine?

Nu suntem cu nimic mai prejos decât celelalte state-membre.

Ideologia de gen? O inepție de la un capăt la celălalt, ale cărei scopuri sunt să ne spele pe creier și să ne pierdem conștiința și valorile pe care le-am moștenit de la părinții și strămoșii noștri.

Slavă Domnului, românii, în cea mai mare parte, resping fără echivoc o asemenea denaturare. Cu excepția unei minorități, ce-i drept agresive și beneficiind de subvenții uriașe de dincolo de granițe, compatrioții noștri nici nu vor să audă de aceste născociri ale unor minți rătăcite.

Reporter: Partidele conservatoare, suveraniste, patriotice și identitare europene au crescut în ultima perioadă, având poziții apropiate, încercând să schimbe majoritatea stângistă de la Bruxelles. Care este viziunea dumneavoastră asupra acestui proces? Credeți că va fi posibilă schimbarea majorităților de la nivelul Uniunii Europene, datorită acordurilor și acțiunilor grupurilor de partide conservatoare și identitare?

Claudiu Târziu: Așa cum am mai spus, acest curent este în creștere pretutindeni în Europa. Trăim un moment istoric și hotărâtor, iar deznodământul următoarelor alegeri europene va fi decisiv pentru evoluția UE.

Eu cred nu numai că este posibilă această schimbare, dar este și absolut necesară, dacă dorim renașterea Europei pe fundamentele pe care a fost clădită. Schimbarea majorității în Parlamentul European va determina, de asemenea, o modificare a componenței Comisiei.

Noi, AUR, suntem pe deplin conștienți de sensibilitățile și chiar animozitățile dintre anumite partide conservatoare, puternice pe plan intern, care ar face aproape imposibilă unitatea de jure la nivel european. Totuși, noi suntem de părere că divergențele bilaterale ar trebui să rămână în plan secund, iar acestora să încercăm să le identificăm o rezolvare ulterior.

Prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să fie reforma autentică și în profunzime a Uniunii. Însă nu o vom putea realiza dacă forțele național-conservatoare nu vor obține majoritatea în Parlamentul European și în cadrul Comisiei. Votul din iunie 2024 va fi crucial. O victorie a socialiștilor și a aliaților săi și o menținere a status-quo-ului va aduce ideologizarea forțată, sărăcirea și ruina întregii Europe.

Reporter: De ce Europă are nevoie România? De ce Românie are nevoie Europa?

Claudiu Târziu: România este a șasea țară, după numărul populației, și a opta, după suprafață, din Uniunea Europeană. După cum am spus anterior, în statele-membre își duc viața milioane de români, cele mai mari comunități locuind și muncind în Spania, Italia și Germania – în total în aceste trei țări, peste 3,5 milioane de etnici români.

Fac aceste precizări pentru a insista asupra faptului că, în afara poziției geopolitice de importanță vitală pentru stabilitatea întregului continent, România trebuie să joace rolul pe care îl merită la nivelul scenei europene.

Dar Europa înseamnă mult mai mult decât Uniunea Europeană și, atât timp cât UE nu se întoarce la rădăcini, la fundamente și la normalitate, vom pierde cu toții.

Unica soluție a UE este de a deveni o Uniune a Națiunilor, întemeiată pe valorile și tradițiile dreptei creștine. Asta este salvarea UE!

O Uniune Europeană sănătoasă din punct de vedere moral-spiritual și social-politic ar garanta respectul reciproc, securitatea internă și o cooperare eficientă și justă între națiuni. Sufletul Europei este creștin, și așa trebuie să rămână.

De o asemenea Europă avem nevoie: puternică și dreaptă, prosperă, care să asigure pacea și să ofere cetățenilor săi un sentiment de încredere și liniște. O Europă în care să ne plimbăm și pe care să o explorăm cu drag.

Cât privește țara mea, nu exagerez deloc când afirm că România este una dintre cele mai bogate țări, care dispune de resurse naturale și umane pentru care suntem invidiați. O Românie demnă într-o Europă puternică este ceea ce ne dorim și ceea ce credem că vom înfăptui. Pentru aceasta avem nevoie de o guvernare care să urmărească strict interesul național și de bărbați de stat care să-și apere pământul național și să urmărească bunăstarea întregii societăți. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Traducere realizată de: Dragoș MOLDOVEANU


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost