Ce mai rămâne din Schengen? Rând pe rând, statele UE reintroduc CONTROALELE la FRONTIERĂ

Tot mai multe state europene, membre în spațiul Schengen, au decis să reintroducă controalele la frontieră, în contextul alertelor teroriste din ultima perioadă.

Joi dimineață, șapte state membre UE luaseră deja această decizie, o măsură similară fiind adoptată și de Norvegia.

Italia a anunțat, prin vocea premierului Meloni, că a restabilit controalele la frontiera cu Slovenia,

„Suspendarea Tratatului Schengen privind libera circulaţie în Europa a devenit necesară. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru acest lucru”, a spus premierul Italiei, Giorgia Meloni.

Austriecii au introdus și ei controale la frontieră cu Cehia, cu scopul de a descuraja traficanţii de migranţi care vor să schimbe traseele după ce Germania a decis să-şi întărească pază la granițe.

„Am întărit acum protecția la granițele cu Elveția, Austria, Republica Cehă și Polonia pentru a ne asigura că putem împiedica oamenii să treacă pur şi simplu. Sunt atât de mulți cei care trec prin Balcani sau Mediterana prin multe țări din Europa și solicită azil pentru prima dată în Germania. Sistemul nu poate funcţiona aşa”, a declarat Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, notează ȘtiriTVR.ro.

Până în prezent, controalele la frontieră au fost reintroduse de Austria, Germania, Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Suedia, Franța și Norvegia.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ce mai rămâne din Schengen? Rând pe rând, statele UE reintroduc CONTROALELE la FRONTIERĂ”

  1. Era de prevazut , dupa asa zisa ” negociere ” impusa Rusiei , privind aderare Turcia la E.C , cu conditia vot Turcia , aderare Suedia si Finlanda la NATO . Efectul ” Butterflay ” in politica mondiala si europeana.Se pare ca noi ROMANIA , iar ramanem pe ” dinafara ” acum pe ” motive bine stabilite de PROTECTIE EUROPEANA ” privind asa zisa ” EMIGRATIE PALESTINIANA ” cu toate ca procentul cel mai mare de cetateni ” palestinieni ” sunt in FRANTA , GERMANIA , tari conducatore E.C si in nici un caz in ROMANIA . DAR NEBANUITE SUNT CAILE ” DOMNULUI ” EUROPEAN.

Comentariile sunt închise.