O nouă acuzație în spațiul românesc: lesbofobia. Patronul unei tipografii din București, pus la zid, după ce a refuzat o comandă de afișe pro-lesbianism

Patronul unei tipografii din București este acuzat de lesbofobie de către activista Oana Dorobanțu, lesbiană și responsabilă cu comunicarea într-o asociație co-finanțată de CE, deoarece a refuzat să realizeze o comandă de materiale pro-lesbianism.

Materialele de promovare ar fi trebuit să fie folosite într-o acțiune de protest organizată, duminică, în Capitală.

„În ultimele trei zile, s-a viralizat în spațiul public o înregistrare audio în care o companie refuză un serviciu pe fondul lesbofobiei. Înregistrarea respectivă este făcută de mine”, a spus, la protestul de duminică, 22 octombrie, Oana Dorobanțu.

Potrivit acesteia, pliantul refuzat reprezintă „o bucată de istorie”, deoarece este „pentru prima dată când lesbofobia este subiectul unei plângeri la CNCD”.

„Ne dorim ca lesbofobia să nu mai fie invizibilizată, ca vocile și experiențele lesbienelor să fie la ordinea zilei în spațiul public românesc”, a subliniat Oana Dorobanțu.

La finalul discursului, s-a scandat „lesbofobia distruge România”.

Potrivit unor informații apărute în presă în ultimele zile, o tipografie din București a refuzat o comandă de afișe, după ce a aflat conținutul acestora, respectiv mesaje pro-LGBT, din motive de conștiință, după cum a relatat R3Media.

„Atunci când am verificat textul respectiv, și carei comunități se adresează, mi s-a părut că mă discriminează pe mine, în sensul că contravine principiilor morale și creștine pe care noi le avem atât în viața personală cât și în viața de business, după care ne conducem afacerea. Nu dorim ca numele nostru să fie asociat cu acțiunile acestei comunități”, a spus Bogdan, managerul tipografiei (foto).

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat și va lua o decizie. În cazuri asemănătoare din SUA, în care antreprenori au refuzat comenzi pe motive de conștiință, instanța le-a dat dreptate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „O nouă acuzație în spațiul românesc: lesbofobia. Patronul unei tipografii din București, pus la zid, după ce a refuzat o comandă de afișe pro-lesbianism”

  1. Saraca de ea, este bonava si fizic, si psihic. Macar de ar mai scadea in greutate sa se uite un barbat si la ea….

Comentariile sunt închise.