Polonia se OPUNE planului UE privind migrația. Premierul Mateusz Morawiecki: De ce ar trebui să ne supunem dictatului de la Bruxelles? Ce spune președintele Iohannis

Guvernul polonez a anunţat că se va opune ferm reformei în materie de migraţie a Uniunii Europene, denunţând dictatul Bruxelles-ului şi Berlinului referitor la acest proiect, au relatat, joi, agențiile de presă internaționale.

Declarațiile au fost făcute înainte de summitul european din Spania, pe agenda căruia se află și problema migrației.

„De ce ar trebui să ne supunem dictatului de la Bruxelles şi Berlin? Voi opune un veto ferm”, a anunțat, joi, premierul Mateusz Morawiecki, în cadrul unei conferințe la care a participat împreună cu președintele Andrzej Duda, notează Agerpres.

Un punct de vedere similar a fost exprimat și de președintele Poloniei, Andrzej Duda.

„Elitele care guvernează UE încearcă să-şi impună opinia pe această temă naţiunilor din Europa. Nu suntem de acord cu asta, credem că cea mai importantă este voinţa naţiunilor”, a subliniat preşedintele polonez.

Miercuri, ambasadorii ţărilor UE au convenit asupra unui text privind reforma politicii europene de migraţie, cu puţin înainte de summitul celor 27 de la Granada. Austria, Slovacia şi Republica Cehă s-au abţinut, în timp ce Varşovia şi Budapesta s-au opus.

Prezent la summitul Comunității Politice Europene de la Grena, președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat „dacă deblocarea acordului privind migrația poate flexibiliza poziția Austriei referitoare la aderarea României la Spațiul Schengen”, anunță Calea Europeană.

„S-a scurs multă cerneală în ultimele zile pe acest pact pe migrație. Sincer, progresul obținut, după părerea mea, este destul de modest, dar este un progres, recunoaștem, față de nimic, ce am avut până acum, fiindcă de ani de zile se negociază și pozițiile statelor au fost foarte diferite, nu s-a putut ajunge la nimic”, a răspuns președintele Klaus Iohannis.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Polonia se OPUNE planului UE privind migrația. Premierul Mateusz Morawiecki: De ce ar trebui să ne supunem dictatului de la Bruxelles? Ce spune președintele Iohannis”

  1. Corect, decizia premier Polonez , dupa ” invatamintele ” vecinului German , dupa autorizare ” migratie ” , dar dmnul in cauza Presedinte Roman, stie ca ” Conditia de baza ” Austria , este ” asigurarea cu materii prime si expoatarea Romaniei , adica gaze , petrol si lemn la ” preturi impuse ” atat a Austriei cat si a co-aliatului sau traditional Ungaria . Restul sunt vorbe si ” povesti de adormit copiii la televizor ” , ca pe vremea odiosului comunism , vorba cantecului ” Astazi iar , astazi iar , la televizor am vazut cascaval , maine iar , maine iar la televizor vom vedea cascaval ” inlocuim cascaval , cu ” Spatiul Schengen ” si vedem la fel ” la televior „

Comentariile sunt închise.