Propagandă agresivă! Rafturi întregi cu cărți LGBTQ pentru copii și tineri într-o librărie din Capitală

Rafturi întregi cu cărți pro-LGBT destinate copiilor și tinerilor sunt amenajate în librăria Cărturești din Afi Cotroceni.

Prezența cărților este semnalizată explicit, cu etichete pe care scrie mare „LGBTQ+” sau „QUEER”.

De exemplu, o astfel de carte disponibilă la raftul Cărturești este „Heartstopper”, o serie de benzi desenate care prezintă povestea dintre doi băieți adolescenți care „se îndrăgostesc”, după cum a relatat, recent,  R3Media.

Pe Netflix, serialul „Heartstopper” este recomandat copiilor cu vârsta peste 13 ani. Probabil orice copil care are cont pe Netflix poate să urmărească acest film.

În Ungaria, proprietarul librăriei Lira Kereskedelmi Kft a fost amendat cu 12 milioane de forinți, aproximativ 36.000 de dolari, pentru că a comercializat aceast romanul grafic, carte cu puternică tematică LGBT.

La momentul respectiv, autoritățile de la Budapesta au precizat că „ancheta a arătat că volumele în cauză descriu homosexualitatea şi, în ciuda acestui fapt, au fost plasate printre literatura destinată minorilor”.

Decizia a fost luată în contextul în care Ungaria interzice prin lege propaganda homosexuală în rândul copiilor, ceea ce i-a atras critici și chiar tăierea fondurilor UE. În vară, 38 de țări, inclusiv România, au cerut Ungariei, prin intermediul unei scrisori deschise, să protejeze drepturile persoanelor LGBT.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Propagandă agresivă! Rafturi întregi cu cărți LGBTQ pentru copii și tineri într-o librărie din Capitală”

Comentariile sunt închise.