Război în Israel: Hamas a lansat Potopul de la Al-Aqsa. Cel puţin 40 de morţi şi peste 700 de răniţi. Avertizarea MAE. Se caută soluții pentru pentru repatrierea a 790 de români pelerini aflaţi în Israel

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că a lansat „Operaţiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului, anunță agențiile internaționale de presă, citate de News.ro.

„Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei”, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam. Peste 2.500 de rachete au fost lansate. Ministrul israelian al Apărării anunţă stare de război şi afirmă că Hamas a făcut o mare greşeală. Statul evreu a ripostat şi a anunţat lansarea operaţiunii Sabia de Fier.

„Suntem în război şi vom câştiga”, afirmă premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un mesaj adresat israelienilor. Ministerul de Externe cere românilor să evite călătoriile în Israel. Ultimul bilanţ al confruntărilor arată cel puţin 40 de morţi şi peste 700 de răniţi.

Alertă MAE

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a ridicat, sâmbătă, nivelul de alertă de călătorie pentru Statul Israel, şi le recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătoarească în această ţară să îşi reprogrameze deplasarea, anunță Agerpres.

De asemenea, cetăţenii români care se află pe teritoriul Statului Israel sunt sfătuiţi să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi să părăsească ţara atunci când situaţia o va permite.

Aproape 800 de pelerini români sunt în Israel

Autorităţile române caută soluţii pentru aducerea cât mai rapid în ţară a aproximativ 790 de români, aflaţi ca pelerini în Israel, potrivit Agerpres.

„Sunt în jur de 790 de români, în acest moment, pelerini, şi, împreună cu doamna ministru de Externe, căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă. După cum bine ştiţi, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel. S-a dat o avertizare de stare de război, vom vedea cum evoluează lucrurile. Nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict. Sunt vreo şapte localităţi unde forţele Hamas au înaintat, vom vedea dinamica în perioada următoare”, a declarat, sâmbătă,  premierul Marcel Ciolacu.

Mai multe informații și reacții în timp real găsiți pe canalul nostru Telegram:
https://t.me/RevistaRost


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost