CUM NI SE FURĂ LIBERTATEA

Sub ochii noștri, treptat și în lipsa oricărei reacții de împotrivire firești, civice, legale.
Întîi ne restrîng plățile în numerar, pe urmă vom avea doar monedă virtuală și acces la plăți digitale. Se instituie astfel un control pe proprietate, pe venituri și pe voința noastră. Cine nu e cuminte riscă să nu mai aibă acces la banii lui.
Fiecare din noi va căpăta o identitate digitală, în care vor fi stocate toate informațiile despre noi ca persoană. Decizia e luată deja, iar CE lucrează la implementare.
Alt lucru hotărît: vom călători numai pe baza unui ”certificat verde”, care va atesta că am acceptat inacceptabilul. CE și OMS au bătut palma.
Cenzura opiniei pe internet este o realitate pe rețelele sociale, însă curînd va deveni politică de stat pentru întreg mediul online și obligație pentru instituții publice și private.
Nu vom mai putea mînca decît produse sintetice, pentru că acelea naturale sînt pricină de poluare. Legea porcului, care ne interzice să creștem cîți porci vrem, să-i tăiem în propria ogradă și să-i consumăm în familie și cu prietenii, este doar începutul. Ca și autorizarea hranei pe bază de insecte.
În oraș vom circula numai pe distanțe care pot fi acoperite în 15 minute de mers pe jos, cu bicileta sau cu mijloace de transport în comun, ca reflex al nebuniei verzi.
Nebunie care va determina transformarea radicală sau dispariția unor industrii, cu consecințe sociale nebănuite.
Morala publică de extracție creștină va fi înlocuită cu una fundamentată ideologic, care ne va împiedeca să mai trăim creștinește. Orice recurs la tradiția noastră creștină va fi pedepsit.
Bomboana pe colivă va fi creditul social, de inspirație chineză. Atunci și numai atunci vom fi cu desăvîrșire ”sclavi fericiți”.
Unde a ratat comunismul materialist-dialectic să aducă ”raiul pe pămînt” cu forța, va izbîndi marxismul cultural, care a procedat la reeducare prin sistemul academic, prin presă și divertisment.
Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „CUM NI SE FURĂ LIBERTATEA”

  1. Acum citind articolul in cauza , corect facut , aflii cu stupoare ca traim in ” marxismul cultural ” , cand noi ca ” cetatenii turmentati ” ai lui Nenea Iancu , credem dupa 89 , dupa ” Marea REVOLUTIE ” ca am terminat-o cu ” MARXISMUL CULTURAL , conform celor spuse de 30 si ceva de ani ” tot de clasa politica ” si de „CONSTITUTIE ” , adica ALEGERI DEMOCRATICE , PARLAMENT , etc , etc AIA RAI COMUNISTII NU MAI SUNT SAU DACA SUNT la inchisoare si in groapa cu ei sa raspunda pentru faptele de anti-sociale ale lor , ASTIA BUNII ” DEMOCRATII ” CU TATUCUL DEMOCRATIEI MONDIALE , AXA BINELUI ” SUA-ISRAEL ” etc SA TRAIASCA SI SA FIE BINECUVANTATI .Atunci , corolar ca in ” matematica ” ori noi suntem ” PROSTI ” si nu stim ce traim de 30 SI CEVA DE ANI, ORI TRAIM IN ” KAFKA ” SI NU STIU UNII CUM SA MINTA ATUNCI , ACUM SI IN CONTINUARE CU ” ALESII POPORULUI DEMOCRATO-COMUNIST „

Comentariile sunt închise.