După istoria evreilor, cea a țiganilor va putea fi studiată în școli. Petiție online pentru introducerea materiei ISTORIA ROMÂNILOR în programa școlară

Elevii din România vor putea să studieze „în curând”, ca disciplină opțională, istoria romilor, a anunțat, duminică, premierul Marcel Ciolacu.

Declarația a fost făcută la Congresul Partidei Romilor Pro Europa, care a avut loc duminică, în Capitală.

„Mai trebuie spus ceva: identitatea romă. Ştiu că e important pentru dumneavoastră, de aceea am susţinut personal iniţiativa înfiinţării Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a romilor din România, care reprezintă un moment istoric pentru etnia romă. De asemenea, în şcoli se predă limba romani şi în curând va fi o disciplină opţională legată de istoria romilor care reprezintă un pas important pentru cunoaşterea istoriei tragice a romilor”, a declarat premierul României, Marcel Ciolacu, notează News.ro.

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce, din acest an școlar, în programă a fost introdusă materia „Istoria evreilor. Holocaustul”.

În acest context, a fost lansată o petiție online pentru ca elevii să studieze în școli „Istoria Românilor”.

„Elevii de astăzi sunt cetățenii de mâine și avem responsabilitatea ca aceștia să nu-și uite rădăcinile, tradițiile și valorile identitare romanești”, precizează inițiatorii petiției.

Petiția a strâns până acum peste 700 de semnături. Petiția este disponibilă aici.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „După istoria evreilor, cea a țiganilor va putea fi studiată în școli. Petiție online pentru introducerea materiei ISTORIA ROMÂNILOR în programa școlară”

  1. Este firesc avand in vedere masa ” votantilor ” romi la urmatorele alegeri , daca as fi ” Ciolacu , fara scrupule politice pe termen scurt fara sa ma uit la cele pe termen lung ( ca MERKEL la germani ) ” as propune si ” limba roma ” de studiere ” facultativa ” , deorece este o limba inrudita cu cea indiana , prin aceasta ” LEGAM CULTURAL, POLITIC SI ECONOMIC RELATIILE CU INDIA ” deoarece recunoastem oficial , radacini ale ” etniei si limbii rome , provenind din grupul de populatie INDO asiatica ” ESTE BINE CA IN AFARA DE UDMR la alegeri ( balama politica ) ACUM AVEM IN CONCURENTA CU UDMR ( ETNIA ROMA ) balama politica , ESTE UN PAS INAINTE IN DEMOCRATIA NOASTRA DE TIP ” AFACERIST POLITIC ” ce va fi pentru ROMANII , astia bastinasii de mii de ani ramane de vazut, cu DREPTURILE LOR IN TARA LOR , nu a celor ” venetici „

Comentariile sunt închise.