Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal. Pe unde mai călătorește președintele Iohannis pe final de mandat

Președintele Klaus Iohannis pleacă în turneu în Africa, în perioada 14-23 noiembrie 2023 fiind programate vizite în Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal.

Potrivit Administrației Prezidențiale, acest turneu în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani.

„Aceste vizite vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, atât în relația directă a țării noastre cu statele africane, cât și ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relațiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat”, se precizează în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Înainte de a vedea care este programul oficial anunțat pentru turneul în Africa, menționăm că deplasările președintelui Iohannis nu sunt ieftine, dimpotrivă.

Cât NE costă deplasările președintelui Iohannis

Administrația Prezidențială refuză să facă publice costurile deplasărilor președintelui Iohannis, însă o anchetă Recorder a dezvăluit că acestea ajung să coste și un milion de euro.

De exemplu, doar turneele în America de Sud și în Asia, care au costat, fiecare, peste un milion de euro. La sfârșitul lunii septembrie, bugetul alocat pentru deplasările din acest an era deja epuizat, însă, săptămâna trecută, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Administrației Prezidențiale cu 7,5 milioane de lei.

Programul oficial pentru turneul din Africa:

În Republica Kenya, președintele Klaus Iohannis va avea consultări politice bilaterale cu Președintele William Ruto și va participa la sediul ONU de la Nairobi (United Nations Office at Nairobi) la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP (United Nations Environment Program).

În cadrul vizitei de stat în Republica Unită Tanzania, președintele României va avea consultări politice cu Președintele Samia Suluhu Hassan.

Vizita de stat în Republica Cabo Verde va prilejui consultări ale Președintelui României cu Președintele Cabo Verde, José Maria Neves. Programul oficial va include, de asemenea, întrevederi cu Președintele Adunării Naționale, Austelino Tavares Correia, cu Prim-ministrul Cabo Verde, José Ulisses Correia e Silva, și cu primarul orașului Praia, Francisco Avelino Carvalho. De asemenea, președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu foștii studenți din Cabo Verde care au studiat în România.

Cu prilejul vizitei oficiale în Republica Senegal, președintele României, Klaus Iohannis, va avea consultări politice cu Președintele Senegalului, Macky Sall. De asemenea, programul oficial al vizitei mai include, printre altele, participarea Președintelui Klaus Iohannis, alături de Președintele Macky Sall, la inaugurarea Casei Națiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenții ale ONU prezente în Senegal. Programul vizitei va prilejui şi o întrevedere a Președintelui Klaus Iohannis cu foști studenți senegalezi în România.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal. Pe unde mai călătorește președintele Iohannis pe final de mandat”

  1. Ăsta voiajează ca un belfer pe banii țării,dar cu nici un beneficiu pentru aceasta.De fapt ,toată perioada lui de prezident a fost și mai este,din păcate, o permanentă bătaie de joc față de țara aceasta și poporul ei.Rezultatele acestor vizite?Nule!Să facă cine vrea o paralelă între voiajul de vacanță a lui Johannis și rezultatele pozitive și multiple ale vizitelor lui Ceaușescu în urma întâlnirilor cu președinții:Daniel Arap Moi,Julius Nierrere,Aristides Perreira și,respectiv Leopold Sédar Senghor.

Comentariile sunt închise.