Un nou caz Alfie Evans. O fetiță din Marea Britanie a murit după ce a fost deconectată de la aparate. Părinții ei au pierdut în instanță dreptul de a o transfera la alt spital

Indi Gregory, o fetiţă în vârstă de opt luni din Marea Britanie, a murit după ce a fost deconectată de la aparate.

Micuța suferea de o boală considerată incurabilă, astfel încât dreptul ei la viață i-a fost anulat.

Părinții fetiței au pierdut în instanță procesul prin care au încercat menţinerea ei conectată la aparate şi transferul la centrul pediatric Bambino Gesu al Vaticanului de la Roma.

Medicii ei au declarat că fetiţa avea dureri şi suferinţe semnificative, astfel încât o continuare a tratamentului nu era justificată. Instanţa britanică le-a dat dreptate, ultima hotărâre fiind pronunţată vineri, notează Agepres.

Sâmbătă, bebeluşul a fost mutat de la spitalul din Nottingham, în centrul Angliei, la un centru unde a fost deconectat de la aparate.

Tatăl ei a declarat în comunicat că atât el, cât şi mama bebeluşului, Claire, se simt „furioşi, îndureraţi şi ruşinaţi”.

„NHS (Serviciul Naţional de Sănătate – n.r.) şi instanţele de judecată nu numai că au privat-o de şansa de a trăi o viaţă mai lungă, dar au luat şi demnitatea lui Indi de a se stinge din viaţă în casa familiei, acolo unde îi era locul”, a spus el, adăugând că ea nu va fi uitată niciodată.

Săptămâna trecută, guvernul italian i-a acordat fetiţei cetăţenia italiană, într-un demers zadarnic menit să împiedice deconectarea ei de la aparate şi să permită transferul în Italia.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Un nou caz Alfie Evans. O fetiță din Marea Britanie a murit după ce a fost deconectată de la aparate. Părinții ei au pierdut în instanță dreptul de a o transfera la alt spital”

Comentariile sunt închise.