UNICEF: UN COPIL MOARE LA FIECARE 10 MINUTE în Fâșia Gaza, din cauza bombardamentelor israeliene. Salvați Copiii: Facem apel la încetarea imediată a focului!

UNICEF a avertizat, luni, că un copil moare la fiecare 10 minute și alți doi sunt răniți în Fâșia Gaza, de la izbucnirea războiului dintre Israel şi gruparea Hamas, la 7 octombrie.

Această situaţie a transformat Fâșia Gaza într-un „cimitir pentru copii”, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

„Gaza a devenit un cimitir pentru copii şi este iadul pe pământ pentru toţi ceilalţi care locuiesc în Fâşia Gaza”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al agenţiei ONU pentru copii (UNICEF), James Elder, care a subliniat că numărul copiilor morţi, „din păcate, creşte semnificativ în fiecare zi”.

Duminică, Ministerul Sănătăţii al Hamas a informat că cel puţin 4.000 de minori au murit, 8.067 au fost răniţi şi 1.250 sunt daţi dispăruţi sub dărâmăturile clădirilor distruse de atacurile continue ale Forţelor de Apărare Israelului (IDF).

„Timpul costă vieţi. Facem apel la o încetare imediată a focului. Nu există un loc sigur în Gaza”, a scris şi ONG-ul Salvaţi Copiii pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter).

UNICEF: Nu există locuri sigure pentru copiii din Gaza!

Purtătorul de cuvânt al UNICEF a insistat că părţile în conflict trebuie să protejeze copiii şi civilii în timpul ostilităţilor.

„În acest moment, nu există niciun loc sigur pentru copii în Gaza”, a avertizat Fricker, care a amintit că aproximativ jumătate dintre locuitorii Fâşiei sunt copii, ceea ce înseamnă că în Gaza trăiesc aproximativ un milion de minori.

Sâmbătă, UNICEF a denunţat atacurile asupra a două şcoli în ultimele 24 de ore în care au murit cel puţin 35 de persoane, inclusiv copii, iar, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, 73% dintre victime sunt minori, femei şi bătrâni.

Într-o declaraţie difuzată duminică, ministerul denunţă şi că peste 200.000 de case, mai mult de jumătate din Gaza, au fost distruse.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UNICEF: UN COPIL MOARE LA FIECARE 10 MINUTE în Fâșia Gaza, din cauza bombardamentelor israeliene. Salvați Copiii: Facem apel la încetarea imediată a focului!”

  1. SI CE DACA , SUNT BANII ” GREI SI MULTI ” PE TERMEN SCURT SI LUNG PRIVIND ” PROFITUL STRUCTURII MILITARE DEMOCRATICE MONDIALE ” , CE MAI CONTEAZA CATIVA COPII , DECLARATII DE UNICEF DACA IN JOC SUNT TRILIOANE DE DOLARI DE TERMEN SCURT SI MEDIU . CE SA FACA UNICEF ? SA SPUNA SI CE DACA ?

Comentariile sunt închise.