Valentin Lazea (BNR), declarație șocantă: Să spunem poporului care urlă că trăim peste posibilități. Datoria externă am dat-o pe excursii, pe vile, pe vuitoane, pe maşini de fiţe

Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), consideră că România a ajuns la o datorie externă imensă, de peste 160 de miliarde de euro, deoarece toată lumea a trăit peste posibilități în ultimii 7-8 ani, iar banii împrumutați au fost dați pe excursii, pe vile, pe vuitoane, pe maşini de fiţe.

Potrivit lui Valentin Lazea, începând din 2016, toată populația României- bebeluşi, casnice, salariaţi, pensionari- a trăit peste posibilităţi.

„Noi trăim mai bine decât ne putem permite. Şi vedem lucrul ăsta, faptul că datoria externă a ajuns la 160 de miliarde de euro, adică 8.000 euro de bebeluş, bătrân, casnică sau salariat, fără ca de aceşti bani noi să fi făcut capacităţi de producţie din care să putem replăti datoria.

Am dat-o pe excursii, pe vile, pe vuitoane, pe maşini de fiţe şi aşa mai departe. Da, deci hai să-i spunem poporului care urlă că este împliat şi că e vai de capul lui şi că a trăit mai rău nu se poate de atât, să-i spunem că în ultimii 8 ani, noi toţi am trăit mult peste posibilităţi.

Nu există şi o repet, nu există metodă nedureroasă, de cum să spun, de a restrânge fiscalitatea. Oricum, unii sau alţii vor urla. Câţi oameni beneficiază de aceste optimizări fiscale? Enorm de mult, care nu plătesc CAS-ul, care au IMM-uri, PFA-uri, dracu ştie ce mai au. Da, deci toţi ăştia vor urla ca din gură de şarpe. Dar vorba domnului Dăianu: domnule, chiar nu înţelegem că nu se poate să nu plătească nimeni. Şi eu merg mai departe. Nu numai că nu se poate să nu plătească nimeni, toţi, dar absolut toţi va trebui să plătim la un moment dat”, a spus Valentin Lazea, nouează Agerpres.

Valentin Lazea a menţionat că declaraţiile reprezintă opiniile proprii şi nu punctul de vedere al băncii centrale.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Valentin Lazea (BNR), declarație șocantă: Să spunem poporului care urlă că trăim peste posibilități. Datoria externă am dat-o pe excursii, pe vile, pe vuitoane, pe maşini de fiţe”

  1. Nenorocitu’ ăsta e Cea mai abjectă ființă, ceea ce nu e puțin!!! Datorii,ha??? 50 de miliarde la ukri Cine a dat??? Românii care n-au cu ce trăi??? EU nu am fost de acord cu nimic!!! Ajutoarele Imense date ukr@inei,2 ani de răzbel, miliarde pe arme (nici un pod din românica nu poate ține tancurile alea!!!), bani Grei pe salariile și pensiile șnapanilor de „sus”care iau lunar ATÎȚIA BANI,că noi,amărîții, nici nu putem concepe cu mintea!!! Vaxxuri toxice și debilitante, suficiente să vaxxezi o țară cu de 5 ori populația noastră de 3ori,măști,izolete,etc,etc… CINE a făcut cheltuielile astea,românu’ amărît??? Nu,ci ei,economiștii lu’ pește,care pîn’acu’ au dormit în chi*oți, și s-au „trezit” acu’,disperați…A Întrebat cineva pe români dacă Vor sau nu,ce zic de astea??? Doamne,îmi vine să-mi vărs și mațele cînd îi aud, și văd ce Greu e pentru noi toți ăștia „obișnuiți”, iar ei o boieresc de neînchipuit!!!!

  2. Adevarat despre Idiotul de Valentin Zalea care nu stie ce zice.Da vina pe Romanul Obisnuit care sufera din cauza cheltuielilor ametitoare, facute de Guvern si de cei care au acces la imprumuturi.

  3. Tovarasul in speta de la BNR se pare ca are apucaturi ale tovarasilor ” apucati ” din alte vremuri din sedintele de partid ” cu puporul vinovat ca manca si consuma curent si caldura ” DAR TOVARASUL BNR IN CAUZA , uita ca ” puporul ” isi plateste singur din banii lui amarata de ” excursie , vacanta , consum , etc ” se pare ca uita tocmai esenta ” MAREA INFRACTIUNE EVAZIONISTA ” A ” TOVARASILOR DIN FRUNTEA TARII SI PARLAMENT ” decat a amaratilor cu ” PFA „( exceptand etnia roma , care aici sunt tatici dar necontrolati de nimeni ) ma refer la romanii , de ” zi cu zi ” care isi duc existenta de la o zi la alta , cu un leu , doi lei trecuti dupa parerea tovarasului BNR-ist la ” MAREA EVAZIUNE DE MASA ” Se pare ca apucaturile ” POLITRUKULUI DE SERVICIU ” din trecut au ” inflorit” si astazi , cu vina ” PUPORULUI EVAZIONIST „

Comentariile sunt închise.