O nouă amenințare la adresa familiei. „Certificatul de parentalitate” intră la vot în Parlamentul European, săptămâna viitoare

Un proiect controversat privind un așa-zis „certificat de parentalitate” intră la vot, săptămâna viitoare, în Parlamentul European, anunță The European Conservative.

Chiar înainte de aprobarea finală, există voci care avertizează că scopul acestui certificat este să eludeze legislația națională.

Oponenții acestui proiect spun că certificatul de parentalitate ar putea facilita „aranjamentele de maternitate surogat” făcute în alte țări, ar putea obliga statele membre să recunoască căsătoriile între persoane de același sex și ar putea diminua protecția copiilor.

Concret, dacă un cuplu de homosexuali ar adopta un copil într-o țară în care legea permite acest lucru, certificatul de parentalitate ar obliga orice stat membru să recunoască respectiva adopție. Totodată, contestatarii proiectului spun că limbajul folosit evită termenii juridici pentru „filiație”.

În plus, „parentalitate” este un concept care și-a făcut recent loc în limba română, deci poate lăsa loc de orice speculație.

Conform proiectului de directivă, care ar putea fi aprobat de Parlamentul European, săptămâna viitoare, obținerea unui certificat de parentalitate  ar necesita doar un simplu proces administrativ.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost