Prof. dr. Radu Baltasiu: De 33 de ani am avut un stat care i-a servit pe toți, mai puțin pe români. O clasă politică, care se sacrifică pentru popor, nu este populistă, ci naționalistă

Statul poate să fie pentru popor sau poate să fie pe seama poporului, însă clasa politică actuală nu are capacitatea să servească profesionist poporul român, a spus, sâmbătă, la Constanța, prof. dr. Radu Baltasiu.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței „Libertatea persoanei, între firesc și ficțiune”, eveniment organizat de Institutul Conservator.

De 33 de ani am avut un stat care i-a servit pe toți, mai puțin pe români, a subliniat prof. Radu Baltasiu.

„Libertatea ființei colective înseamnă un stat și pentru români. Statul poate să fie pentru popor sau poate să fie pe seama poporului.

O clasă politică, care se sacrifică pentru popor, nu este o clasă politică populistă, ci o clasă naționalistă.

Aceasta este diferența dintre populism și naționalism.

Populismul reprezintă manipularea maselor, populismul consideră poporul o masă relativ înapoiată, care se cere îndrumată, mai mult sau mai puțin subtil, incapabilă să aibă nevoi superioare și care trebuie păcălită pentru a-i câștiga voturile. Pe urmă este ținută în adormire timp de patru ani.

O elită naționalistă se jertfește pentru popor, în sensul că nu-i spune întotdeauna lucrurile pe care vrea să le audă, ci lucrurile care trebuie să fie spuse. Face acest lucru pentru că iubește poporul”, a spus prof. dr. Radu Baltasiu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Prof. dr. Radu Baltasiu: De 33 de ani am avut un stat care i-a servit pe toți, mai puțin pe români. O clasă politică, care se sacrifică pentru popor, nu este populistă, ci naționalistă”

  1. Corect , spus , dar deja de tarziu ” RAUL A FOST FACUT SI S-A ORGANIZAT DE 33 DE ANI ” in tot ceea ce inseamna STRUCTURA FUNCTIONALA DE STAT : POLITRUK, JUSTITIE , STRUCTURI DE INFORMATII , FINANTE , BISERICA etc , etc , ACEST RAU ORGANIZAT IN INTERES ” PROPRIU DE GRUP ORGANIZAT FINANCIAR ”
    Ma intreb si eu , ca orice ” CETATEAN TURMENTAT ” de pe vremea lui CARAGIALE ” , cum poate fi el corectat , in interesul simplului prost de votant in ale ” DEMOCRATIEI ” pentru sustinerea in continuare al aceluiasi ” RAU ” dar sub noi forme ? Ma intreb si eu ca prostul de cetatean votant , cum pot eu prin votul meu , asa zisa ” alegere democratica privind functionarea statului ” sa corectez prin votul meu , CEEA CE ASTIA S-AU ORGANIZAT DE 33 DE ANI LASAND ” URMASII , URMASII LOR ” IN CONTINUARE . Asta este o POVESTE DE Science -Fiction , la propaganda POLITRUKA .Nimic nu se mai poate corecta , daca daca ” teoretic s-ar incepe astazi ” si ar mai dura la fel ” INCA ZECI DE ANI IN CORECATARE PRIVIND STAT REAL FUNCTIONAL IN INTERESUL ” CETATEANULUI ” SI NU A ” GRUPULUI POLITIC FINANCIAR ORGANIZAT ” Mai ales pe actualul ” TREND AL EVOLUTIILOR EUROPENE SI MONDIALE ” Cu ” mai marii democratiei mondiale si europene „

    • Chiar crezi că ne mai „lasă” cineva 33 de ani să corectăm tot răul Imens făcut??? Nicidecum!!! Totul se precipită Prea repede, toate schimbările vin pe capu’ nostru ca avalanșa, nici măcar una după alta,ci una Peste alta, totu’ e grăbit să fie aplicat din ce în ce mai iute!!! Timpul de „corectat” e dus….

Comentariile sunt închise.