ULTIMA ORĂ! Ministerul Sănătății a declarat EPIDEMIE de rujeolă la nivel național, pentru „a face posibilă vaccinarea copiilor”

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național , pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incomplete, potrivit unui comunicat de presă transmis marți.

Ministerul susține că la nivel național se constată o „creștere îngrijorătoare” a cazurilor de rujeolă. În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe.

De asemenea, Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

Acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani, se menționează în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost