Ungaria și Slovacia RESPING pactul UE privind migrația. Ministrul de externe Peter Szijjarto: NU acceptăm cotele obligatorii de refugiați

Parlamentul European şi statele membre UE au ajuns, miercuri, la un acord asupra unei  reforme a politicii europene privind azilul şi migraţia, informează agențiile de presă internaționale.

„UE a ajuns la un acord istoric asupra unui nou set de reguli pentru gestionarea migraţiei şi a azilului”, a anunțat preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Totuși, statele membre s-au poziționat diferit față de pactul UE privind migrația. În timp ce Germania, Franţa, Spania, Grecia şi Olanda sunt de acord cu reforma politiciieuropene privind azilul și migrația, Ungaria și Slovacia resping  categoric acest plan.

„Respingem cu forţă acest pact privind migraţia. Nu vom lăsa să intre nicio persoană împotriva voinţei noastre”, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.

Un anunț similar a fost făcut și de ministrul de externe slovac Juraj Blanar.

„Ne opunem categoric ca Uniunea Europeană să interfereze în afacerile suverane ale Slovaciei. Aceasta nu este o chestiune în care UE să aibă competenţă. Nu suntem de acord cu asta”, a subliniat ministrul de externe slovac, notează Agerpres.

Slovacia va reveni la solidaritatea flexibilă pe care a manifestat-o anterior, de pildă contribuind la protejarea frontierei sudice a Ungariei prin trimiterea de ofiţeri de poliţie acolo, a adăugat ministrul Juraj Blanar, vorbind la o conferinţă de presă comună cu omologul său ungar Peter Szijjarto.

„Bruxellesul poate fi sigur că Ungaria şi Slovacia resping cotele obligatorii de refugiaţi”, a precizat ministrul ungar Peter Szijjarto.

Până la ora transmiterii acestei știri, oficialii români nu au făcut nicio declarație referitoare la acest subiect.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ungaria și Slovacia RESPING pactul UE privind migrația. Ministrul de externe Peter Szijjarto: NU acceptăm cotele obligatorii de refugiați”

Comentariile sunt închise.