VIDEO/ Claudiu Târziu, despre noua lege a minorităților din Ucraina: NU aduce îmbunătățiri pentru etnicii români. Zelenski vrea să păcălească UE că îndeplineşte criteriile cu privire la minorităţi, în vederea aderării

Noua lege a minorităților, votată recent de Kiev,  nu aduce îmbunătățiri pentru etnicii români din Ucraina, ci reprezintă o cale prin care președintele Vladimir Zelenski încearcă să păcălească că îndeplinește criteriile cu privire la minorități, impuse în vederea aderării la UE, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Potrivit acestuia, noua lege a minorităţilor „nu îmbunătăţeşte în mod substanţial regimul de care „se bucură” cei peste 500.000 de etnici români aflați în teritorii cândva ale României și astăzi între granițele statului ucrainean.”

„Aceşti fraţi ai noştri sunt supuşi unui proces de asimilare forţată extrem de dur, nu li se permite să învețe în limba română, nu li se permite să-și păstreze identitatea naţională şi li se interzice până şi credinţa, dacă nu se supun Bisericii Ucrainene, nerecunoscută de nimeni în afară de Constantinopol.

Situaţie este coafată în stilul binecunoscut al mincinoşilor care conduc România şi Ucraina. Zelenski nu este altceva decât un Ciolacu mai talentat, care vrea să păcălească Uniunea Europeană că îşi îndeplineşte criteriile cu privire la minorităţi pentru aderarea ţării sale la Uniunea Europeană. Nici vorbă de aşa ceva! Aşteptăm să fim contrazişi cu fapte”, a explicat Claudiu Târziu.

Reamintim că Parlamentul Ucrainei a aprobat, săptămâna trecută, legea referitoare la drepturile minorităților naționale, votul având loc în contextul condițiilor puse pentru negocierile de aderare la UE și, mai ales, sub presiunea exercitată de Ungaria, care a acuzat Kievul în mai multe rânduri că nu respectă drepturile minorităților naționale.

Autoritățile de la Kiev spun că legea ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția, însă mai multe voci reclamă că forma finală a suferit modificări față de forma inițială în care a fost discutat proiectul de lege, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „VIDEO/ Claudiu Târziu, despre noua lege a minorităților din Ucraina: NU aduce îmbunătățiri pentru etnicii români. Zelenski vrea să păcălească UE că îndeplineşte criteriile cu privire la minorităţi, în vederea aderării”

  1. Vladimir Zelenski si khazarii lui sunt niste escroci si mincinosi. La aceste creaturi primitive nu merita sa te uiti.

Comentariile sunt închise.