Bulgaria anunță că NU a acceptat condițiile suplimentare cerute de Austria în privința migranților

Guvernul bulgar a precizat că, în înţelegerea cu Austria cu privire la aderarea la Air Schengen, nu a acceptat în privinţa migranţilor nicio condiţie suplimentară faţă de cele prevăzute în Regulamentul Dublin, care stabileşte că prima ţară prin care un migrant intră în UE este responsabilă cu tratarea cererii sale de azil, relatează duminică Euractiv şi agenţia Novinite, citate de Agerpres.

Pentru a-şi ridica veto-ul asupra aderării Bulgariei şi României la spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, Austria a cerut consolidarea protecţiei frontierelor externe ale UE pentru a combate valul de migranţi, inclusiv prin alocarea în acest scop de finanţări europene suplimentare, şi preluarea de către România şi Bulgaria a solicitanţilor de azil sosiţi în Austria, în special afgani şi sirieni.

„Bulgaria nu acceptă şi nu poate accepta persoane pentru care nu este responsabilă”, se arată în declaraţia guvernului de la Sofia.

Ţările membre ale Uniunii Europene au aprobat sâmbătă, în unanimitate, intrarea graduală a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie, după ce Austria, ultima ţară din UE-27 care se opunea acestei măsuri, şi-a ridicat veto-ul, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Consiliul UE a decis să extindă zona #Schengen la Bulgaria şi România. Controalele la frontierele interne aeriene şi maritime vor fi ridicate în martie 2024, în timp ce o decizie privind ridicarea controalelor terestre va fi luată ulterior”, a postat preşedinţia spaniolă a Consiliului UE pe contul său de X (fostul Twitter).

Pe același subiect:

Trădare națională sau victorie a diplomației românești? Când a semnat România acordul cu Austria pentru primirea migranților și ce prevede acesta

Austria o spune răspicat: NU există negocieri privind aderarea propriu-zisă a României la Schengen. Condițiile din Schengen Air se referă la protejarea frontierelor și la preluarea solicitanților de azil, în special din Afganistan şi Siria, de către România şi Bulgaria

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Bulgaria anunță că NU a acceptat condițiile suplimentare cerute de Austria în privința migranților”

Comentariile sunt închise.