Claudiu Târziu (AUR), la Iași, de Ziua Unirii Principatelor Române: Idealul național este să ne recăpătăm SUVERANITATEA

Idealul național este să ne recăpătăm suveranitatea, însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, România trebuie să aibă o economie puternică, care să asigure mijloacele pentru construirea unui sistem de apărare puternic, a spus, miercuri, la Iași, Claudiu Târziu.

În cadrul unei conferințe organizate de AUR de Ziua Unirii Principatelor Române, Claudiu Târziu a subliniat că trebuie să onorăm jertfa strămoșilor printr-un prezent de demnitate națională și printr-o luptă continuăm pentru afirmarea noastră ca neam și ca stat.

„2024 este o șansă istorică pentru poporul român. Nu este vorba de o ocazie bună pentru un partid de a lua puterea. Puterea sau guvernarea trebuie luate pentru a sluji idealul național. Idealul național este să ne recăpătăm suveranitatea, care astăzi este delegată unor alianțe internaționale, ca să nu spunem cedată, pentru că atunci nu am mai putea să vorbim de un stat național”, a spus Claudiu Târziu.

Însă, a subliniat liderul AUR, în cadrul acestor alianțe, putem să avem o poziție de demnitate națională și putem să ne afirmăm ideea de suveranitate, negociind și fiind fermi pe poziție, așa cum și alte popoare o fac. Dacă ungurii și polonezii pot, putem și noi, a explicat Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, până la afirmarea și apărarea suveranității, până la căpătarea ei în integralitate, avem câțiva pași de parcurs.

„Ca să fii suveran trebuie să ai o gândire ca atare, una care să te țină în poziție bipedă, trebuie să ai o economie puternică, menita să-ți dea mijloacele pentru construirea unui sistem de apărare puternic, pentru că fără o armată puternică nu putem să vorbim despre independență și securitate națională, deci nu putem să vorbim nici de suveranitate.

Atâta vreme cât noi nu ne putem apăra singuri, nu suntem suverani.

Atâta vreme cât din punct de vedere economic stăm cu mâna întinsă, la bani la care noi avem dreptul sau la investițiile unor străini, noi nu suntem suverani.

Atâta vreme cât armata română, simbol esențial al suveranității naționale, a fost redusă numeric, este slab înzestrată, nu putem vorbi de suveranitate.

Așadar, pentru recăpătarea suveranității avem nevoie de: gândire, care pornește din cunoaștere, bani, care vin dintr-o economie sănătoasă,  armată, care este finanțată de această economie sănătoasă, și o politică externă făcută pe liniile interesului național și cu forța pe care ți-o dă economia ta și armata ta”, a spus Claudiu Târziu.

Reunificare

„Noi nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești. Basarabia trebuie să vină acasă, Bucovina de Nord nu poate fi uitată, Ținutul Herța- tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele statului”, a subliniat Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare din acest an.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost