Comunitatea LGBTQ+ din România și-a anunțat cele 52 de „revendicări politice”, într-un proiect finanțat cu fonduri norvegiene

MozaiQ, asociație care reprezintă drepturile homosexualilor din România, a lansat, vineri, „Indexul Egalității- Revendicările politice ale comunității LBGTQ+ din România”.

Materialul este realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 20142021.

Cele 52 de revendicări vizează diverse domenii, de la „familie”, la justiție, sănătatea și educație.

Iată câteva din revendicările LGBTQ în România (așa cum au fost dictate de finanțatorii din străinătate- n.red):

  • Legalizarea parteneriatelor civile prin adoptarea Pl-x nr. 152/2019.
  • Recunoașterea „familiilor” transgender prin recunoașterea căsătoriilor persoanelor transgender în cazul schimbărilor de acte de stare civilă.
  • Înăsprirea sancțiunilor Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării atunci când constată fapte de discriminare privind comunitatea LGBT+.
  • Interzicerea expresă, prin lege, a terapiei de conversie.
  • Stabilirea de parteneriate oficiale între autoritățile locale și festivaluri de tip Pride în toate orașele din România.
  • Înființarea unui institut de cercetare pe tema orientării sexuale și identității de gen, aflat în subordinea Parlamentului.
  • Formarea continuă a polițiștilor, jandarmilor, angajaților din apărare și servicii secrete pe tematici relevante privind orientarea sexuală și identitatea de gen prin organizarea de cursuri specifice.
  • Formarea continuă a profesorilor prin cursuri cu tematică LGBT+ despre termenii de bază în discuția despre diversitate de gen și LGBT+ ca identitate de gen, orientare romantică și sexuală, expresie de gen, norme de gen etc.
  • Introducerea, în curricula universitară, a unor cursuri privind istoria și cultura LGBT+.

Indexul cu toate cele 52 de revendicări este disponibil pe site-ul Asociației MozaiQ.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Comunitatea LGBTQ+ din România și-a anunțat cele 52 de „revendicări politice”, într-un proiect finanțat cu fonduri norvegiene”

  1. De ce nu ne lasa copiii nostri in pace, sa aiba parte de o copilarie frumoasa, fericita, sa aiba parte la dreptul de a forma o familie traditionala? De ce ni se introduc atatea perseverente acute ca norma, ca obligatiuni?

Comentariile sunt închise.