Conferință eveniment, vineri, în Capitală. Se lansează campania pentru SCHIMBAREA CONSTITUȚIEI. Temele viitorului Referendum: Familia și dreptul la plata în numerar

Vineri, 2 februarie a.c, va avea loc o conferință în cadrul căreia se lansează campania pentru revizuirea Constituției prin Referendum.

Evenimentul va avea loc la Hotel Marshal Garden din Capitală, potrivit unui comunicat primit pe adresa redacției.

Prin acest Referendum se dorește să se modifice trei articole din Constituție, potrivit unui document consultat în exclusivitate de redacția Rost.

„Articolul 45 Libertatea economică

(1) Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera inițiativă și exercitarea acestora în condițiile legii sunt garantate.

(2) Statul recunoaște și garantează libertatea oricărei persoane de a utiliza numerar pentru orice tranzacție economică.

Art. II. –  Articolul 48 alin. (1) din Constituția României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 31 octombrie 2003, se modifică și va avea următorul cuprins:

„Articolul 48 Familia

(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Art. III. –  Articolul 137 din Constituția României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 31 octombrie 2003, se modifică și va avea următorul cuprins:

„Articolul 137 Sistemul financiar

(1) Formarea, administrarea, întrebuințarea şi controlul resurselor financiare ale statului, ale unităților administrativ-teritoriale şi ale instituțiilor publice sunt reglementate prin lege.

(2) Moneda națională este leul, iar subdiviziunea acestuia, banul. Emiterea și circulația monedei naționale în numerar sunt garantate.

(3) În condițiile aderării la Uniunea Europeană, prin lege organică se poate recunoaște circulația şi înlocuirea monedei naționale cu aceea a Uniunii Europene.

Art. IV. – Revizuirea Constituției se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispozițiilor art. 151 alin. (3) din Constituția României, republicată.

La evenimentul de vineri vor participa membrii Comitetului de Inițiativă și reprezentanți ai ONG-urilor care alcătuiesc Coaliția pentru Constituție, printre care Dan Puric, Iulian Capsali, Petcu Simona Maria, Bogdan Stanciu, Carmen Șerban, Mihail Neamțu, Gheorghe Piperea.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Conferință eveniment, vineri, în Capitală. Se lansează campania pentru SCHIMBAREA CONSTITUȚIEI. Temele viitorului Referendum: Familia și dreptul la plata în numerar”

  1. Art.48 trebuie sa stabileasca criteriile de determinare a sexului individului, asa cum este si in constitutia Ungariei: „sexul persoanei este determinat anatomic, la nastere, sau genetic.” Altfel, prin schimbarea, la presiunea sau chiar prin hotararea organizatiilor internationale, a definitiilor cuvintelor „barbat” si „femeie” vom ajunge iarasi in ambiguitate…
    Forma propusa pt alin.3 al art.137 este pe placul globalistilor: in cativa ani vom adopta moneda UE care va fi numai „digitala” (CBDC), fara numerar…

Comentariile sunt închise.