Mai multe biserici și monumente din Capitală au fost PROFANATE. Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” și Memorialul Renașterii din Piața Revoluției, printre monumentele istorice VANDALIZATE

Mai multe biserici și monumente din sectoarele 1 și 3 ale Capitalei au fost vandalizate, în noaptea de 9 spre 10 ianuarie a.c.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-au sesizat din oficiu pe 10 ianuarie şi au început cercetări într-un dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere, informează Biroul de presă al DGPMB, notează Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, s-a folosit un spray tip „graffiti” şi au fost făcute înscrieri pe mai multe lăcaşuri de cult şi monumente situate în Sectoarele 1 şi 3.

Înscrierile au fost făcute pe pereţii lăcaşului de cult Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” situata pe strada Academiei nr. 22, Sector 1 şi pe gardul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” situată strada Scaune nr. 2, Sector 3, precum şi pe ansamblul monumental Memorialul Renaşterii şi ansamblul Monumental de statui ale lui „Iuliu Maniu” situate în Piaţa Revoluţiei.

Cele două lăcaşuri de cult şi ansamblul monumental „Memorialul Renaşterii” sunt clasate ca fiind monumente istorice.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Mai multe biserici și monumente din Capitală au fost PROFANATE. Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” și Memorialul Renașterii din Piața Revoluției, printre monumentele istorice VANDALIZATE”

  1. Aceste vandalizāri NU SUNT ale unor simplii tineri teribilisti ci mai mult ca sigur ale ANTIFARILOR din Bucuresti. Sunt atacuri concertate impotriva SIMBOLURILOR NATIONALE!

Comentariile sunt închise.