Ceea ce în urmă cu câțiva ani ar fi părut imposibil devine de acum realitate, iar o așa-zisă carne, de fapt produsul unui experiment de laborator, va ajunge pe masa consumatorilor.
Acest lucru se întâmplă în Israel, unde compania Aleph Farms a primit autorizație de la autoritățile sanitară pentru a comerciaza primele fripturi din lume realizate din celule de vită cultivate în laborator.
Vestea a fost anunțată de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a numit dezvoltarea „o inovaţie globală”, notează News.ro.
Firma a declarat că intenţionează să introducă o „friptură mică” cultivată pentru clienţii din Israel.
Aleph Farms se alătură Upside Foods şi Good Meat, două companii cu sediul în California care au primit undă verde pentru a vinde pui de cultură în Statele Unite, în luna iunie.
- Europarlamentarul Claudiu Târziu critică bugetul UE pentru perioada 2028-2034: Majorează puternic cheltuielile pentru apărare, dar ignoră agricultura - 23 octombrie 2025
- Procesiunea Calea Sfinților, joi, pe străzile Capitalei (program și traseu) - 23 octombrie 2025
- Strigăt de ajutor de la comunitatea românească din Ucraina: memoriu adresat președintelui Nicușor Dan - 23 octombrie 2025

Sa le dea sa manance friptura de porc cultivată în laborator.