Sorin Lavric, despre interzicerea accesului doamnei Zoe Rădulescu, fiică de partizan, în școlile din București: De ce s-au sacrificat Gogu Puiu și Ion Gavrilă Ogoranu? Ca să apară niște ponegritori să facă pipi pe martiriul lor?

Sorin Lavric (AUR) a criticat în termeni duri decizia Inspectoratului Școlar București de a interzice accesului doamnei Zoe Rădulescu, fiica luptătorului anticomunist Gogu Puiu, în școlile din Capitală.

„Doamnei Zoe Rădulescu, fiica unui erou macedonean din Rezistența anticomunistă din Dobrogea (Gogu Puiu), i s-a interzis să le vorbească elevilor de la liceul „Theodor Pallady” despre epopeea tragică a partizanilor din acea regiune. Interdicția, semnată oficial și transmisă la toate liceele, nu este doar un act anticonstituțional (art. 30 din Constituție consfințește libertatea de exprimare a gândurilor), dar pe deasupra este o blasfemie. Zoe Rădulescu s-a născut în închisoare și a avut de ispășit toată viața povara de a fi fiica unui mare erou macedonean.

Drept răsplată, Inspectoratul General Școlar din București a emis o circulară prin care venerabila doamnă, alături de alte mlădițe descinzând din partizanii acestei țări, este socotită persona non grata în școlile din București. Cu ce temei legal? Unde vreți să ajungeți, domnilor din Prefectura București, din Ministerul Educației și din Inspectoratul Școlar?

Dumneavoastră vorbiți de democrație, de libertăți fundamentale și de Constituție? Cum dormiți noaptea, în liniștea conștiinței voastre? Nu aveți niciun dram de remușcare în cotloanele minții voastre nocturne? De ce s-au sacrificat acești paladini patrioți: Gogu Puiu, Ogoranu? Ca să apară niște ponegritori ca dumneavoastră, făcând pipi pe martiriul lor? Chiar nu vă e frică de judecata lui Dumnezeu?”, a transmis, pe Facebook, senatorul Sorin Lavric (AUR).

Reamintim că Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a interzis, printr-o adresă trasmisă inspectoratelor școlare de sector și tuturor unităților de învățământ preuniversitar, de stat și particular, organizarea oricăror activități educative în parteneriat Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” și de Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”, organizații care cinstesc memoria luptei de rezistență împotriva comunismului.

Adresa a fost transmisă în contextul în care la Liceul Tehnologic „Theodor Pallady”, urma să aibă loc o întâlnire a elevilor cu Zoe Rădulescu, fost deținut politic, născută în detenție, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost