Claudiu Târziu (AUR): România a fost negociată cândva pe un șervețel, între Churchill și Stalin. Nu trebuie să mai ajungem în această situație. Trebuie să ne apărăm suveranitatea și interesul național

România nu trebuie să mai fie negociată niciodată, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, însă pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie să apărăm suveranitatea și interesul național, a declarat, sâmbătă, la Călărași, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare.

Potrivit liderului AUR, este esențial ca, la alegerile din acest an, România să trimită patrioți, atât la Bruxelles, cât și în Parlamentul național.

„România a fost negociată cândva pe un șervețel, între Churchill și Stalin. Nu trebuie să mai ajungem în situația de a fi negociați, ci trebuie să ne apărăm drepturile și libertățile, suveranitatea, interesul național. Acest lucru este posibil doar dacă la Bruxelles și în Parlamentul României vor fi aleși patrioți.

Noi, AUR, vrem ca România să rămână în Uniunea Europeană pentru că vocația noastră este europeană – geografic, istoric, cultural. Suntem europeni și nimeni nu ne poate spune altceva. Vom fi în Uniunea Europeană alături de ceilalți conservatori din celelalte state europene și vom aduce Uniunea acolo unde trebuie să fie și așa cum au gândit-o fondatorii ei: o alianță de națiuni suverane,  puternice, care au la temelia lor creștinismul și care vor conlucra pentru prosperitate și pace în Europa”, a spus Claudiu Târziu.

Pe de altă parte, a avertizat Claudiu Târziu, actuala majoritate guvernamentală intenționează să vicieze și să falsifice rezultatele alegerilor prin proiectata comasare a scrutinelor europarlamentare cu localele.

„România poate să-și aleagă acum un alt drum, inclusiv la nivel european. Nu!, Nu ieșind din Uniunea Europeană, așa cum susțin astăzi adevărații dușmani ai românilor. Un nou drum în Uniunea Europeană, cu demnitate, cu fermitate, cu dibăcie și printr-o rețea de relații internaționale pe sistem conservator. Noi, AUR, putem face asta, cu o singură condiție: românii să fie lăsați să aleagă liber și neviciat prin vot. Guvernanții știu bine aceste lucruri și tocmai de aceea încearcă să împiedice alegerile libere, neviciate. Acesta este motivul pentru care PSD și PNL plănuiesc să comaseze alegerile europene cu localele”, a afirmat, sâmbătă, la Călărași, Claudiu Târziu, în discursul rostit cu prilejul lansării candidaților AUR la europenele din luna iunie.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Claudiu Târziu (AUR): România a fost negociată cândva pe un șervețel, între Churchill și Stalin. Nu trebuie să mai ajungem în această situație. Trebuie să ne apărăm suveranitatea și interesul național”

  1. Acordul de procentaj (9 oct. 1944, Kremlin, Moscova), scris de mana lui Churchill, bifat in coltul din dreapta sus de Stalin, NU a fost pus pe „un șervețel”, ci pe o filă din bloc-notesul premierului britanic („a scrap of papper”, ceea ce este cu totul altceva). Conținutul documentului a fost publicat de Churchill in memoriile sale. Originalul a fost descoperit printre hârtiile sale, fiind expus în 1992 in cadrul unei expoziții de la National Archives, Londra.

Comentariile sunt închise.