Cum justifică prefectul Capitalei interzicerea activităților educative privind rezistența anticomunistă, în școlile din București: Pot genera confuzii în rândul elevilor

Activitățile privind rezistența anticomunistă din România pot genera confuzii în rândul elevilor, acesta fiind motivul pentru care a fost interzis accesul în școli pentru organizații care cinstesc memoria luptei de rezistență împotriva comunismului, explică prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, în răspunsul la o solicitare transmisă de Radu Buțu, jurnalist și cetățean revoltat de această situație.

Cu acceptul lui Radu Buțu, căruia îi mulțumim și pe această cale, publicăm adresa cu răspunsul primit de la Prefectura Capitalei.

Reamintim că, săptămâna trecută, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a interzis, printr-o adresă trasmisă inspectoratelor școlare de sector și tuturor unităților de învățământ preuniversitar, de stat și particular, organizarea oricăror activități educative în parteneriat Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” și de Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”, organizații care cinstesc memoria luptei de rezistență împotriva comunismului, după cum a relatat RostOnline.

Adresa a fost transmisă în contextul în care la Liceul Tehnologic „Theodor Pallady”, urma să aibă loc o întâlnire a elevilor cu Zoe Rădulescu, fost deținut politic, născută în detenție.

Luni 22.01.2024, ISMB a transmis o nouă adresă, de astă dată inspectoratelor școlare de sector și tuturor unităților de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în care, invocând din nou solicitarea Instituției Prefectului – Municipiul București Nr. 923 / 18.01.2024.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Cum justifică prefectul Capitalei interzicerea activităților educative privind rezistența anticomunistă, în școlile din București: Pot genera confuzii în rândul elevilor”

  1. Un raspuns de …..GLOABĂ
    La Cotroceni …Mutul …
    La guvern ….COPILASUL lui Haysam ….
    Pri mai toate institutiile de tip MAFIOT ….GLOABE si iar GLOABE ….

Comentariile sunt închise.