Fără cuvintele „mamă” și „tată”. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, impune noi reguli în Departamentul de Stat

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, le-a cerut angajaților Departamentului de Stat să se abțină de la utilizarea termenilor de gen, cum ar fi „mamă” și „tată”, potrivit New York Post.

Oficialul administrației Biden a susținut în memoriu că genul este un construct social și că identitatea de gen a unei persoane „poate sau nu să corespundă cu sexul atribuit la naștere”, potrivit misivei din 5 februarie.

Blinken și-a încurajat colegii de la Departamentul de Stat să folosească „un limbaj neutru din punct de vedere al genului ori de câte ori este posibil” pentru a „arăta respect și a evita neînțelegerile”.

El a sugerat, de asemenea, ca angajații să-și identifice pronumele preferate în e-mailuri și atunci când se prezintă în întâlniri. Asumarea identității de gen a unui individ doar pe baza aspectului sau numelui său „poate fi problematică” și transmite un „mesaj dăunător, exclusivist”, afirmă Blinken în memo.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Fără cuvintele „mamă” și „tată”. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, impune noi reguli în Departamentul de Stat”

Comentariile sunt închise.