Senatorul UDMR, Barna Tánczos, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu: Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va fi. Nu este momentul să deschidem subiectul autonomiei într-un an electoral, pentru că i-am ajuta pe „extremiștii de la AUR”

Senatorul UDMR, Barna Tánczos, a discutat, duminică, cu premierul Marcel Ciolacu, pe tema autonomiei așa-zisului Ținut Secuiesc.

Discuția a avut loc monumentul Siculicidium, unde premierul Ciolacu a fost invitat să participe la comemorarea de la masacrul de la Siculeni din 1764.

Invitația a fost făcută în contextul în care premierul Ciolacu a afirmat, la Harghita, „să terminăm cu prostiile cu autonomia Ţinutului Secuiesc. Nu a fost şi nu o să fie niciodată. Niciodată nimeni nu va împărţi Ardealul.”

Barna Tánczos: „Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va fi”

„L-am invitat cu această ocazie şi îi mulţumesc domnului prim-ministru că a acceptat invitaţia mea. Am putut discuta despre faptul că Ţinutul Secuiesc a existat, există şi va exista

Premierul este de părere că autonomia secuilor nu va mai exista niciodată. Răspunsul meu este că nu ar trebui să deschidem o dezbatere pe această temă în 2024, într-un an electoral, pentru că nu am face decât să îi ajutăm pe extremiştii de la AUR şi de partidul lui Şoşoacă”, a declarat Barna Tánczos, potrivit MTI.

Barna Tánczos a subliniat că a convenit cu Ciolacu continuarea colaborării. Totodată, Barna Tánczos i-a înmânat premierului român două cărţi: un manual şcolar şi o carte în limba română despre istoria Ţinutului Secuiesc, care, susține senatorul UDMR, documentează trecutul acestui ţinut.

„Iar noi, maghiarii din Transilvania, din Ţinutul Secuiesc, noi secuii, suntem garanţia că Ţinutul Secuiesc va dăinui”, a mai spus Barna Tánczos.

Acesta a adăugat că oricare prim-ministru va fi oricând binevenit în Ţinutul Secuiesc pentru a cunoaşte ospitalitatea secuiască.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul UDMR, Barna Tánczos, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu: Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va fi. Nu este momentul să deschidem subiectul autonomiei într-un an electoral, pentru că i-am ajuta pe „extremiștii de la AUR””

  1. Ăsta era țanțoș și trufaș și când era ministru!Ce ticăloșie trebuie trăim,ca în guvernul țării să fim nevoiți a suporta dușmani declarați ai statului român.Care,nu sunt nici măcar constituiți în partid politic.

Comentariile sunt închise.