Economica: Auchan deschide, în București, primul magazin unde nu scanezi produse și nu plătești la casă. În magazin se intră cu cod QR

Retailerul francez Auchan va deschide, luna viitoare, în România, în zona de birouri din Pipera, un magazin complet automatizat, în care accesul este permis pe bază de cod QR și în care produsele nu sunt nici scanate, nici plătite la casă, anunță Economica.net.

Potrivit sursei citate, totul este realizat printr-o aplicație dezvoltată de compania chineză CloudPick, la care clientul trebuie să atașeze un card bancar valid și printr-un sistem complex de camere și senzori.

Pentru a permite clienților să cumpere fără a folosi casa de marcat, Auchan utilizează un dispozitiv cu cameră care permite surprinderea mișcărilor acestora. Ulterior, mișcările sunt convertite în vectori care materializează părțile corpului și care sunt utilizați exclusiv pentru identificarea momentului în care un articol este ridicat sau pus jos și sunt șterși după 30 de minute.

În schimb, Auchan va păstra datele de achiziție, precum locul, orele tranzacțiilor și articolele cumpărate timp de 3 ani de la data cumpărăturilor.

Pentru a intra în magazin, clienții trebuie să scaneze un cod QR generat de aplicație. Acesta este unic, valabil pentru o singură utilizare. Ulterior, pot lua de pe raft orice articol își doresc. După ce au terminat cumpărăturile, aceștia trebuie doar să iasă cu produsele achiziționate pe la poarta de ieșire. În scurt timp, tranzacția va apărea în aplicație.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Economica: Auchan deschide, în București, primul magazin unde nu scanezi produse și nu plătești la casă. În magazin se intră cu cod QR”

 1. Acest magazin este premergatorul celui în care va fi necesara prezenta cipului electronic pe dosul mâinii. El este acum doar în faza de test .
  Fie si pentru simplul fapt ca acest magazin are ca scop doar PROFITUL , în absenta oricarei preocupari pentru a crea locuri de munca, ar trebui BOICOTAT din rasputeri .
  Iar faptul ca este vorba despre o aplicatie chineza legata la Cloud ar trebui sa creasca vigilenta celor tentati de acest mar otravit.
  China lucreaza foarte activ cu sisteme de excludere a participarii omului la societate, si submineaza însasi existenta acesteia .
  În China oamenii sunt considerati Obiecte .
  As boicota-o si pe aceasta.

Comentariile sunt închise.