Numele tuturor martirilor și deținuților politici de la Aiud, pomenite timp de două ore

Toate numele înscrise pe monumentul dedicat martirilor și deținuților politici de la Aiud au fost pomenite timp de două ore de către ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sâmbătă, 23 martie, cu ocazia comemorării mărturisitorilor din temnițele comuniste.

Sâmbătă, 23 Martie, cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, la Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Aiud, a avut loc slujba de comemorare a martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste, după cum a relatat RostOnline.

În prezența a sute de oameni, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, veniți din toate colțurile țării și purtând în inimi aceeași dragoste pentru mucenici. Răspunsurile la strană au fost oferite de către Corala Armonia și Corul mănăstirii Paltin Petru-Vodă, anunță Atitudini.com.

 

Evenimentul s-a încheiat cu parastasul pentru toți cei ce au murit în temnițele de pe întreg cuprinsul României. Drept prinos de mulțumire pentru jertfa acestor martiri și deținuți politici, ÎPS Teodosie a pomenit timp de 2 ore numele tuturor celor înscriși pe plăcile de marmură ce străjuiesc monumentul sfinților din Aiud, timp în care, s-au intonat cântări psaltice de umilință și imnuri dedicate memoriei martirilor anti-comuniști, menționează sursa citată.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost