Petiție de susținere pentru Vlad Țăranu, elevul sancționat pentru mesajul „Basarabia e România”. Lista semnatarilor este deschisă de dr. Galina Răduleanu (91 de ani), fost deținut politic

A fost lansată o petiție de susținere pentru Vlad Țăranu, elevul sancționat pentru că a adus la școală stikere cu „Basarabia e România”.

Petiția se intitulează „Dreptate pentru Vlad! Patriotismul nu este ilegal!” și este adresată conducerii Colegiului Tehnic „George Barițiu” din Baia Mare, cu solicitarea de anulare a sancțiunii care a fost dată pe nedrept elevului Vlad Țăranu.

„Socotim că nu este vorba doar de dreptatea unui elev, ci de însăși dreptatea făcută idealului național al reîntregirii României și memoriei sutelor de mii de oameni sacrificați în lupta împotriva ocupației sovietice și regimului ilegitim și criminal instaurat de aceasta. Încheiem cu reafirmarea devizei nădejdii reîntregirii neamului românesc, de la Nistru până la Tisa: Basarabia e România!”, se precizează în petiție.

Lista semnatarilor acestei petiții este deschisă de doamnă dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic, ea însăși basarabeancă, refugiată cu tatăl său, preotul Boris Răduleanu, din calea ocupației sovietice și sancționată, ca elevă, cu eliminarea din liceu, pentru atitudinea ostilă ocupantului sovietic.

Petiția este semnată de foști deținuți politici, de urmași ai foștilor deținuți politici. Totodată, istoricul Marius Oprea semnează această petiție.

Petiția a fost lansată, miercuri, după ce în spațiul public a apărut informația că Vlad Țăranu, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „George Barițiu”, a fost sancționat cu scăderea notei la purtare, după ce a adus la școală stikere cu „Basarabia e România”, după cum a relatat RostOnline.

Petiția este disponibilă aici.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost