Postările care „incită la ură împotriva statului”, ȘTERSE în cel mult 60 de minute. Anunțul ministrului Digitalizării

Este o chestiune de săptămâni până când va exista o reglementare a rețelor de socializare, astfel încât să fie eliminate, în cel mult 60 de minute, mesajele care incită la ură, inclusiv la ură împotriva statului, a anunțat ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan.

Declarația a fost făcută, la B1TV, în cadrul unei discuții privind o eventuală interzicere a TikTok-ului.

Ministrul Bogdan Gruia Ivan a menționat că nu este vorba doar despre TikTok, ci despre anumite norme care se vor aplica pentru toate rețelele sociale.

„Nu vreau să se panicheze lumea că o să interzicem de mâine TikTok-ul sau orice altă aplicație, ci vorbim despre niște reguli foarte clare care vor guverna când vorbim despre deepfake, informarea greșită a oamenilor.

Avem două paliere. Palierul tehnic, care în urma unei analize făcute de ministerul nostru cu autoritățile statului în materie de securitate cibernetică, am venit cu o recomandare clară din partea Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetică, prin care tot ce înseamnă dispozitiv de serviciu din administrația publică din România se recomandă ferm să nu fie instalată această aplicație.

Al doilea aspect, care ține mai mult de marketingul politic, e reglementat foarte clar de AI Act, care a fost adoptat de Parlamentul European, de Strategia României pentru inteligența artificială, pe care urmează să o adoptăm în Guvern și care e în dezbatere publică de mai bine de șase luni, și de Digital Service Act, o directivă la nivel european care e transpusă automat în legislația din România și pentru care încă din decembrie am creat mecanismul de aplicare într-o formă în care tot ce înseamnă conținut care incită la ură și ură împotriva statului, care vine și încalcă regulile democratice sau care e creat de AI și nu respectă condițiile de utilizare ale platformelor – că vorbim de un standard – acest lucru e filtrat mult mai sever și automat ajunge să fie mai greu de încălcat.

Am creat și un mecanism care va fi implementat în maxim două trei săptămâni, prin care tot ce înseamnă astfel de conținut care e raportat să poată fi scos în cel mult 60 de minute”, a declarat ministrul Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, normele sunt valabile pentru toate rețelele de socializare, amenzile pentru nerespectarea lor fiind de până la 7% din cifra globală de afaceri”.

„Sunt filtre tehnice și atunci când folosești un anumit tipar verbal, anumite cuvinte, folosești anumit profil comportamental, automat filtrele vor împiedica încărcarea acelui clip video, de exemplu. Indiferent de partid sau dacă e un om politic sau nu. Vorbim de un standard unitar care nu favorizează pe cineva”, a spus ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan.

Ministrul a precizat apoi că pentru tot ce înseamnă conținut AI deja sunt filtre agreate cu marile platforme încă de acum 4- 6 săptămâni, iar Digital Service act urmează să fie adoptat în câteva săptămâni.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Postările care „incită la ură împotriva statului”, ȘTERSE în cel mult 60 de minute. Anunțul ministrului Digitalizării”

 1. Decât să ȘTEARGĂ mesajele ” care incită la ură, inclusiv la ură împotriva statului ”, statul ar face mai bine să își facă mea culpa ( autocritica ,cum se spunea pe când acest tânar plin de elan era încă în fașă sau poate că nici nu exista ) și să vadă de nu cumva această ” ură ” este întemeiată .
  De o vreme încoace orice critică la adresa ” Autorității ” este catalogată drept Ură.
  Orice dezacord privitor la intervenția ilegitimă a etniei evreiești în treburile interne și sociale ale acestei țări este etichetată drept Ură.
  Orice dezacord privitor la vicierea societății și a minților pure ale copiilor noștri prin intermediul devianților sexuali de tip homosexual ( lucru nemaivăzut la nici o specie vie ) este considerat Ură.
  De câte ori încercăm să menținem pe calea cea dreaptă , neviciată, morală , starea societății noastre suntem acuzați de Ură.
  După câte văd eu, acest minister al digitalizării nu este decât Postul de Pază al Închisorii Digitale pusă la cale împotriva oamenilor liberi . Pentru a-i reduce la tăcere și a-i face să uite să gândească și să vorbească despre ceea ce gândesc.
  La alegerile care se apropie, în schimb, de peste tot nu vom auzi decât despre cât de multă democrație este în țara aceasta și de cât respect pentru libertatea noastră de gândire ne bucurăm !

 2. Depinde „legal ” de cum este definita ” juridic ” termenul de ” ura ” si definitie ” juridica ” asa zisa exprimare „mesaje defaimatoare la adresa statului ” , vom vedea , paradoxul este ca incet , incet ne intoarcem de unde am plecat inainte de 89 , avem un nou ” PCR ” in formare politica , avem noi interdictii viitoare privind ” exprimarea defaimatoare la adresa statului ” , in sinteza urmeaza pas , cu pas aceeasi ” situatie inainte de 89 ” , similar cu ” Ceausescu ” dupa ” Dej „.Acum daca tinem cont ca 30 si ceva de ani au folosit doar la ” Acumularea primitiva de capital in mana unora fara ghinion , vorba lui Presedinte actual ” mai mult dupa cum preciza tov.Iliescu in 90 , ca este ” necesara ” pentru ” constructia democratica ” , toate aceste noi ” reforme , unificari politice ” , inseamna ca ” anumiti tovarasi / alesii democratici ai poporului si-au atins scopul financiar ” acum urmeaza ” doar protectia ” banilor agonisiti prin afaceri tovarasesti ” prin ce , prin STAT SI PRIN PROTECTIA STATULUI si prin noua EPOCA ( DEMOCRATIC /TOVARASEASCA ) . DAVAI, DAVAI , CA LA RUSI.

Comentariile sunt închise.