Rusia datorează României de cel puțin o sută de ori valoarea tezaurului

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, spune, într-o postare pe Telegram, că „datoriile României faţă de Rusia şi Uniunea Sovietică depăşesc, „potrivit calculelor experţilor”, de 20-25 de ori valoarea întregului tezaur românesc ce fusese predat Rusiei spre păstrare în anii 1916-1917“.

Potrivit Komsomolskaia Pravda, care o citează pe Maria Zaharova, în 1949, Moscova „i-a iertat României aproape toată datoria sa pentru distrugerile provocate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”.

***

Se pare că Zaharova are lacune mari la istorie. Pentru că dacă nu ar avea, ar ști că înainte ca România să atace URSS, URSS a furat României teritorii care nici acum nu ne-au fost înapoiate. Era de datoria României să-și recupereze teritoriile furate, așa că atacarea URSS de către România a fost perfect justificată. Cât despre datoriile României față de URSS, poate Zaharova nu știe jaful la care a fost supusă România de către poporul sovietic după ce ne-au ocupat și ne-au impus cu forța ideologia comunistă, nu știe că timp de peste zece ani după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, au furat absolut totul din România, au dezmembrat și furat fabrici întregi, au nenorocit o generații de români, au exterminat elita României și au impus în fruntea țării o adunătură de nulități a căror singură calitate era obediența față de Moscova.

Așa că, dacă e să vorbim de datorii, Rusia datorează României de cel puțin o sută de ori valoarea tezaurului pentru nenorocirile care ni le-a adus.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Rusia datorează României de cel puțin o sută de ori valoarea tezaurului”

Comentariile sunt închise.