Noi și ”Înalta Poartă”

Ieri, la Târgoviște, cu prilejul lansării naționale a candidaților AUR în alegerile din 9 Iunie a.c., am ținut un discurs care mi-a atras din partea presei noi acuzații de anti-europenism. A califica o declarație critică la adresa Comisie Europene (CE) drept una contra Europei nu este doar o inexactitate, ci o enormitate. Întîi de toate pentru că UE nu acoperă tot continentul european. Apoi, CE nu este UE, ci doar birocrația UE.

Ce am afirmat ieri?

Că onor Comisia Europeană este noua ”Înalta Poartă”. Pe ce îmi întemeiez spusele? Pe faptul că totul se raportează la poziția CE față de guvernul național. Nu mișcă nimic în România fără voia Bruxelles-ului.

Am mai adăugat că acolo sunt ”unși” șefii de stat și de guvern. Cum altfel să interpretez amestecul nepermis al conducerii CE și al PE în alegerile din diferite state ale UE?

Am susținut și că plătim ”tribut”. Da, căci achităm costurile politicilor CE care devin obligatorii și pentru România, cum sînt, de pildă, cele care rezultă din ”Pactul verde european” (închiderea minelor și a unităților de producție de energie pe cărbuni, renunțarea treptată la producția și consumul de produse din carne, interzicerea încălzirii cu lemne etc), dar nu doar. Este vorba de bani mult mai mulți decît cei pe care îi vom primi vreodată de la UE.

Care e soluția? Să schimbăm raportul de forțe. CE trebuie să urmeze voința popoarelor din UE, nu invers. De aceea, îndemn la alegerea cît mai multor patrioți în Parlamentul European.

Însă, discuția este mult mai adîncă.

EUROREALISM

Întîi de toate, să fie limpede, noi, AUR, nu suntem anti-UE sau eurosceptici, ci eurorealiști. Sau altfel spus, nu suntem împotriva Uniunii Europene, ci a politicilor anti-UE emanate de la Comisia Europeană.

Am spus în repetate rînduri că politica dusă azi de CE este una care torpilează proiectul UE.

Explic. Uniunea Europeană a fost fondată ca o alianță între state suverane, egale în drepturi și obligații, cu scopul formării unui spațiu al păcii și prosperității în Europa.

Fundamentele UE au fost cele constitutive ale civilizației europene: gîndirea elenă, dreptul roman și credința creștină.

Ce devine tot mai mult UE? Un suprastat, condus de o birocrație nealeasă de nimeni, dar controlată de cîteva state. De aici rezultă un tratament diferențiat între statele componente.

Statele care au aderat de mai puțină vreme sînt dezavantajate, față de cele mai vechi.

Birocrația UE, aflată în principal sub cupola Comisiei Europene, forțează preluarea atributelor esențiale ale guvernelor naționale, astfel încît suveranitatea statelor să fie redusă pînă la suprimare.

În privința educației, sănătății, apărării, justiției ș.a.m.d. va decide exclusiv CE, dacă proiectul de modificare a Tratatului de funcționare a UE va fi adoptat.  Așadar, vom avea de facto și de jure un guvern unic, guvernele naționale fiind simple extensii ale CE.

Mai mult, CE vrea să impună o ”identitate europeană”, prin politici de educație ideologică, elementul care se vrea coagulant al suprastatului UE, pe care îl construiește.

ANTI-TOTALITARISM

Pentru proclamarea suprastatului UE, CE se bazează pe ceea ce UE are deja: un drapel, un imn, un teritoriu. Pe acest drum, CE va face alți pași: adoptarea monedei Euro de către toate statele și modificarea Tratatului, care să devină astfel ”Constituția” UE.

Cel puțin în ultimii 15 ani, CE a dovedit o apetență tot mai mare pentru ideologia neomarxistă. Principalul instrument al acesteia este ”corectitudinea politică”. Legile UE au început să fie făcute pe calapodul acestei ”corectitudini politice”, în răspăr cu realitatea obiectivă și cu normalitatea.

Efectele sînt multiple, de la pedepsirea gîndirii libere pînă la interzicerea tradițiilor și controlul asupra persoanei.

Ideologia de gen, educația pornografică din școli, politicile LGBT, scoaterea credinței din spațiul public și inhibarea rolului Bisericii în societate, rescrierea istoriei, discriminarea pozitivă a minorităților, identitatea digitală, controlul asupra banilor privați prin bancarizarea excesivă, obsesia pentru eco-marxism, care a culminat cu așa-numitul ”Gree Deal” care amenință să lichideze nu doar economia UE, ci și modul nostru de viață, condiționarea finanțării unor proiecte naționale de supunerea ideologică a guvernelor, antrenarea statelor componente ale UE într-un război care nu e al lor – sînt expresii ale unei viziunii totalitare, de extracție neomarxistă, a CE. În răspăr cu viziunea care a dus la crearea UE.

Bref, dacă nu schimbăm componența și, prin aceasta, orientarea ideologică a CE, UE se va transforma într-o nouă URSS.

Noi, cei care am făcut parte din blocul comunist, nu mai vrem să repetăm experiența totalitară.

Noi, cei care am tînjit la UE ca la un tărîm al libertății și bunăstării, nu putem asista pasivi la deturnarea acesteia de pe drumul unei evoluții firești și la distrugerea ei.

Dar nu doar noi suntem conștienți de primejdia în care se află UE, ci s-au alertat și popoarele din Vest. De aceea crește curentul conservator peste tot, de la Germania, Franța, Italia și Spania pînă la Suedia, Austria și Portugalia.

De aceea există speranța pentru o schimbarea majoră al nivelul CE, care să marcheze revenirea la normalitate a UE.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Noi și ”Înalta Poartă””

 1. ” Normalitatea ” Uniunii Europene înseamnă de fapt exact ceea ce vedem. Adică un suprastat totalitar de spălare a tuturor identităților etnice și mai apoi naționale, de dominație oligarhică care să conducă în final la instaurarea Republicii Universale masonice, pentru care se ” lucrează ” cu rîvnă, conștient sau inconștient, pe față sau disimulat, de secole.
  Existența organizațiilor Pan- Europa și a celei numite Le Cercle sunt suficiente pentru a demonstra temeiul și realitatea acestor afirmații . Însă aceste organizații sunt în fapt numeroase, ele formînd un paienjenis .

  Revoluția franceză a marcat ieșirea din umbră a societăților secrete – în parte.

  Privitor la articol, există o contradicție în el, căci afirmația de a nu fi anti- UE ( adică a fi în favoarea regionalizarii europene reprezentată de UE cu alte cuvinte ) este totalmente opusă celei de patriotism , noțiune ce o implică pe cea de suveranitate. Prin urmare, cele doua se exclud. Cel puțin în viziunea mea.

 2. Cum poate UE sa fie reformata? E imposibil, si cu 100% de parlamentari europeni nationalisti la Bruxelles, puterea e tot la Comisie, fiindca doar ea initiaza legile. Realitatea e ca UE trebuie mai intai desfiintata – abia apoi poate inlocuita cu o alianta limitata si doar intre state cu nivel economic apropiat.

  Va citesc si vad exprimari din franceza. Cel mai lucid politician francez activ in acest moment e Florian Philippot, seful partidului „Les Patriotes”, singurul anti-tiranie sanitara si singurul pro-Frexit. In timp ce presa din tara noastra lauda „franele de urgenta” incluse in ultimul acord semnat la Bruxelles privind importurile agricole din Ucraina, Philippot ne spune de ce e o apa de ploaie. Aceste „frane” se aplica numai daca importurile depasesc nivelul mediu din ultimii doi ani, deci fix cantitatile uriase de grane ucrainene trimise pana acum! Scrie el pe site: https://twitter.com/f_philippot/status/1777612805480341956
  Mai ne anunta si privind recenta validare a pactului pe migratie, adica pe viitor in jur de 20000 de euro amenda pe cap de imigrant clandestin daca nu acceptam repartizarea de „refugiati” si „azilanti” pe teritoriul nostru.

  Prin urmare, inainte de a avea o „Europa a natiunilor” cum zicea Charles de Gaulle, trebuie ca imperiul birocratic numit UE sa piara. Dar sa zicem ca stiti voi mai bine cum si ce mesaj public merita transmis. Va urez succes, si felicitari pentru tot pana acum! Sper doar ca AUR sa nu se „melonizeze”: vedeti si Meloni avea discurs tare, anti-UE, anti-imigratie, iar acum primeste 500,000 imigranti (legali) pe an ca sa faca pe plac Comisiei UE sa nu le taie fondurile si sa ajunga Italia pe faliment. Asta inseamna o datorie externa de 137% din PIB pentru Italia, vasalitate. Asta inseamna UE: diluarea fondului etnic autohton pe orice cai, invrajbirea si distrugerea natiunilor suverane, pentru a lasa loc imperiului. UE trebuie sa dispara!

Comentariile sunt închise.