Catalog electronic, obligatoriu la nivelul întregului sistem de învățământ. De când poate intra în vigoare proiectul lansat de Ministerul Educației

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică un proiect privind înființarea catalogului electronic la nivel național.

„Am lansat în consultare publică proiectul de Ordin privind aprobarea, înființarea, organizarea, funcționarea, planul de migrare și interconectare, precum și calendarul operaționalizării catalogului electronic.

Prin intermediul acestui sistem informatic integrat se gestionează situația școlară a preșcolarilor și elevilor prin înregistrarea absențelor, a notelor, a mediilor, cu generare de rapoarte și statistici relevante la nivel de clasă, unitate de învățământ, județ și sistem național de învățământ preuniversitar, precum și alte date legate de parcursul educațional și procesele administrative.

Catalogul electronic este accesibil online prin intermediul unei platforme securizate, care permite accesul utilizatorilor autorizați prin intermediul internetului. Toate datele și informațiile din catalogul electronic sunt protejate în conformitate cu legile și reglementările privind protecția datelor în vigoare.

Catalogul electronic este finanțat prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare, Acțiunea 2.2.2: E-guvernarea și digitalizarea în beneficiul cetățenilor/Digitalizarea în educație”, a anuntat, pe Facebook, Ministerul Educației.

Potrivit proiectului, calendarul operaționalizării catalogului electronic este următorul:

  • Catalogul electronic este dezvoltat în termen de maximum 24 de luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin.
  • Operaționalizarea la nivelul întregului sistem de învățământ se face în termen de maximum 3 luni de la încheierea dezvoltării catalogului electronic, la nivel național.
  • Unitățile de învățământ care, la data înființării catalogului electronic gestionat la nivel național, utilizează servicii de catalog electronic, sunt obligate să asigure transmiterea datelor către SIMS.

Documentul supus consultării publice este disponibil aici.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Catalog electronic, obligatoriu la nivelul întregului sistem de învățământ. De când poate intra în vigoare proiectul lansat de Ministerul Educației”

  1. Din cîte vad , sunt create rînd pe rînd toate premisele punerii în aplicare a sistemului de credit social chinezesc , cei mai tineri dintre noi nefiind nici ei iertati de a face parte din acest monstruos sistem de încarcerare a libertăților noastre naturale.

Comentariile sunt închise.