Claudiu Târziu (AUR), la conferința MEGA: Pentru ca Europa să fie măreață din nou, ea trebuie să slujească viața, civilizația sa și pacea

Dacă dorim ca Europa să fie din nou măreață, este nevoie să ne întoarcem la normalitate, iar acest obiectiv se poate realiza prin acțiunea concentrată și concertată a conservatorilor din întreaga lume, a spus, sâmbătă, în deschiderea conferinței MEGA, Claudiu Târziu, președintele Institutului de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, al partidului AUR, care organizează această conferință.

Totodată, a subliniat liderul AUR, este nevoie ca Uniunea Europeană să se detașeze de ideologia neomarxistă și de mentalitatea totalitară.

Redăm integral discursul susținut de Claudiu Târziu:

„Am onoarea și plăcerea de a deschide cea mai importantă conferință conservatoare desfășurată până acum în România.

Întâi de toate, vă mulțumesc pentru participare și vă asigur că efortul dvs este foarte apreciat de noi. Totodată, îmi exprim speranța că, la finalul celor două zile dedicate discuțiilor pe teme conservatoare, vom trage concluzii menite a ne face mai puternici, mai entuziaști și mai hotărâți pentru a desăvârși revoluția conservatoare în Europa – și nu doar în Europa.

Folosind experiența conservatorilor și suveraniștilor de pe alte meridiane, precum și întărind alianța noastră, putem înainta mai repede pe drumul schimbării așteptate de popoarele noastre.

Apoi, vă invit să reflectăm și să răspundem la întrebarea presupusă de titlul conferinței noastre: „Make Europe Great Again”.

Dacă dorim să facem Europa din nou măreață, înseamnă că și-a pierdut din strălucire și putere. Înseamnă că are probleme. Și cred că suntem de acord că are necazuri mari, atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la cel al întregului continent.

Deci cum ieșim din impas și cum redăm măreția Europei?

Răspunsul pe scurt este: întorcându-ne la normalitate!

Cum anume? Iată trei direcții de acțiune, de extracție conservatoare, care trebuie urmate urgent pentru a determina o schimbare în bine pentru noi toți.

1.Europa trebuie să revină la o cultură a vieții. Să renunțe la cultura morții, care este tot mai pregnantă mai ales prin emanațiile ideologice ale Comisiei Europene – care urmărește, de exemplu, să transforme uciderea de copii nenăscuți într-un drept fundamental european, drept care prevede constrângeri și obligații pentru medici și, în general, pentru apărătorii vieții.

O cultură a morții care vrea, de asemenea, să banalizeze sinuciderea asistată.

În locul acestei culturi a morții, Europa trebuie să repună pe cel mai înalt piedestal viața, cu toate formele ei frumoase de împlinire: constituirea de familii naturale (adică uniunea dintre un bărbat și o femeie, născuți bărbat și femeie, care pot procrea), nașterea de prunci și buna lor educație, grija pentru bătrâni, pentru a avea un apus al existenței lipsit de durere și plin de bucurie. Toate acestea sunt manifestări ale dragostei. Viața e posibilă numai prin dragoste.

2.Europa trebuie să apere și să promoveze vechea sa civilizație, care s-a fondat pe filosofia greacă, dreptul roman și credința creștină. Această străveche civilizație europeană este astăzi în primejdie din pricina fenomenului migrației.

Politicile europene au încurajat migrații masive dinspre alte continente spre cel european. Oameni de culturi diferite de cea europeană, cu alte credințe religioase, tradiții și obiceiuri, cu alt mod de viață, au luat cu asalt Europa, s-au stabilit aici și s-au enclavizat, în zonele unde nu sunt majoritari, sau au devenit opresivi acolo unde sunt majoritari. Devenind tot mai numeroși, ei determină înlocuirea autohtonilor, întâi cultural și apoi și biologic.

Astfel, dispare civilizația europeană, moare o lume și nimic nu ne garantează că lumea nouă va fi mai bună.

3.Europa trebuie să acorde din nou importanța cuvenită dezideratului pentru care s-a constituit Uniunea Europeană: pace prin prosperitate. Acest deziderat nu poate fi atins cu măsuri eco-marxiste de tipul unora dintre cele conținute de Pactul Verde European. Dimpotrivă, Green Deal este calea sigură de distrugere a unei bune părți din economia statelor din UE și punerea lor în relație de dependență față de alte economii ale lumii.

Bunăstarea este temelia păcii. Oamenii care trăiesc bine nu nutresc frustrări, nu au motive de revoltă, nu capătă ranchiună, nu vor să-și facă dreptate singuri, nu declanșează măceluri.

Sigur, pacea nu e menținută doar de o situație materială bună, dar are ca premisă prosperitatea.

Conchid: pentru ca Europa să fie grandioasă din nou, ea trebuie să slujească viața, civilizația sa și pacea. De fapt, și pentru a supraviețui ar trebui să slujească aceleași valori.

Toate acestea ar însemna ca Uniunea Europeană, din care fac parte cele mai multe state europene, să se detașeze de ideologia neomarxistă și de mentalitatea totalitară.

Toate acestea sunt posibile numai prin acțiunea concentrată și concertată a conservatorilor, a noastră, a celor care trăim și simțim aceste juste și perene valori.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Pe același subiect:

Începe conferința conservatoare MEGA. Dr. Robert Malone, Rob Roos și Bruce LeVell, printre primii invitați din străinătate care au ajuns în România

Mișcarea conservatoare din întreaga lume, cu ochii pe România. Începe conferința Make Europe Great Again (MEGA), la Palatul Parlamentului din București

Claudiu Târziu, despre conferința MEGA, organizată la București: Acest eveniment va așeza România pe harta suveranismului și conservatorismului mondial


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Claudiu Târziu (AUR), la conferința MEGA: Pentru ca Europa să fie măreață din nou, ea trebuie să slujească viața, civilizația sa și pacea”

  1. Un discurs bine lucrat , dar care pentru mine prezinta unele neclaritati sau chiar lacune.

    Atunci când se emite ideea unei ” revoluții conservatoare în Europa – și nu doar în Europa ” nu pot sa nu ma gandesc ca o Revolutie este o Revolutie, conservatoare sau nu ; iar faptul ca ni se spune ca aceasta nu va fi doar în Europa, ma duce din nou cu gândul la Revolutia Mondiala .
    Privitor la ” drumul schimbării așteptate de popoarele noastre ” , ma întreb despre care schimbare este vorba , cea legata de Revolutie ?

    La întrebarea : cum redăm măreția Europei ? raspunsul dat a fost : ” întorcându-ne la normalitate „. M-as fi asteptat ca oratorul sa introduca în discutie Banii, întrucât nu exista Normalitate fara bani adevarati , adica reîntoarcerea la standardul monetar de aur sau argint, în locul hârtiilor circulante actuale lipsite de orice valoare intrinseca în afara de cea a materialului folosit pentru tiparirea lor – si care nu sunt decât o prestidigitatie bazata în întregime pe încrederea si ignoranta publica , si responsabile de Inflatia din ce în ce mai mare constatata la nivelul întregii lumi ( prin aruncarea pe piata a unor cantitati imense de hârtie sau prin umflarea consecutiva si deliberata a preturilor ) , precum si de scaderea economiilor mondiale . Însa nici un cuvânt nu a fost spus în acest sens .
    Oratorul preferând sa aduca în discutie alte teme , lasând astfel problema bunastarii si a înfloririi statelor noastre ( ” europene si din afara Europei „) nerezolvata si trecuta definitiv sub tacere .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.