Premierul Donald Tusk: Polonia NU va accepta cotele de migranți impuse de noul pact aprobat de PE. Un anunț similar a fost făcut și de Ungaria

Premierul pro-european Donald Tusk a declarat, miercuri, că Polonia va refuza să aplice mecanismul de relocare a migranților impus de noul pact privind migrația și azilul.

Declarația premierului polonez a fost făcută imediat după ce PE a adoptat pactul privind migrația.

Noul pact impune cote obligatorii de refugiaţi pentru statele membre sau o contribuţie de circa 20.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat, anunță agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Vom găsi modalităţi astfel încât, chiar dacă pactul privind migraţia intră în vigoare într-o formă neschimbată în linii generale, să protejăm Polonia în faţa mecanismului de relocare”, a declarat premierul Tusk în faţa presei.

Premierul polonez a apreciat că statele UE ar trebui mai degrabă să se concentreze pe mecanisme de protejare a propriilor graniţe, nu pe mecanisme de a redistribui migranţii între ele.

Alături de Ungaria, Polonia a votat anul trecut împotriva acestui pact în Consiliul UE, când guvernul de la Varşovia era condus de formaţiunea conservatoare Lege şi Justiţie (PiS), partid ajuns acum în opoziţie după ce liberalul pro-european Donald Tusk a format o coaliţie de guvernare după alegerile legislative din octombrie, notează sursa citată.

Totodată, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a descris, miercuri, reforma politicii europene de azil drept o „undă verde pentru migraţia ilegală” şi a dat asigurări că Ungaria îşi va menţine barierele fizice şi legale la frontierele sale pentru a descuraja migranţii să pătrundă pe teritoriul său, relatează agenţia MTI.

Remintim că Parlamentul European (PE) a aprobat, miercuri, noul pact privind migrația și azilul, fiind adoptate zece acte legislative, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Premierul Donald Tusk: Polonia NU va accepta cotele de migranți impuse de noul pact aprobat de PE. Un anunț similar a fost făcut și de Ungaria”

  1. Deși nu mai cred în autenticitatea nici unui om politic din lume, spun totuși că e Foarte Bine ceea ce spune anunțul lui Tusk !
    Dar ceea ce mă intrigă este pro-europenismul concomitent al acestui personaj.

Comentariile sunt închise.