Israelul şi România au semnat un acord de furnizare de grâu în situaţii de urgenţă

Ministrul Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică la Bucureşti un memorandum de înţelegere cu privire la furnizarea de grâu în situaţii de urgenţă, informează agenţia de presă TPS, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în schimbul grâului, Israelul va furniza României tehnologie şi expertiză agricolă.

„În perioada actuală de incertitudine globală şi conflicte geopolitice severe în regiunea noastră, acest acord, care este rezultatul unor interese comune, va pune la dispoziţia Israelului un canal suplimentar de import, în special în situaţiile de urgenţă”, a declarat Avi Dichter.

Cu prilejul vizitei sale la Bucureşti, ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter s-a întâlnit cu omologul român, Florin Barbu, precum şi cu liderul comunităţii evreieşti, Silviu Vexler, şi cu liderii Camerei de Comerţ şi Industrie România Israel.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Israelul şi România au semnat un acord de furnizare de grâu în situaţii de urgenţă”

  1. OK
    Si daca Romania are nevoie de grau de unde ia Israelul grau sa ajute Romania?
    Deci este un accord de subjugare unilaterala ca de obicei …

  2. Bănuiesc că ministrul israelian nu a semnat cu el însuși acest acord.
    Ei bine, anonimul sau anonimii cu care l-a semnat să îi furnizeze grîul, poporul nu are nici un motiv să o facă. Iar dacă Israelul are tehnologie agricolă de dat la alții , ba chiar și expertiza, nu văd pentru ce solicită produse agricole din alte părți.

    Nici tehnologia și nici expertiza nu pot înlocui grîul, iar asta zisul ministru o știe foarte bine. De aceea dă în schimbul hranei de bază , prafuri în ochi.

Comentariile sunt închise.