Nicolae al României și soția sa, nași de botez pentru Principesa Marija a Serbiei. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Porfirie

Nicolae al României și soția sa, Alina-Maria, au devenit nași de botez pentru Principesa Marija a Serbiei, slujba fiind oficiată, la Palatul Regal, de Patriarhul Porfirie.

Anunțul a fost făcut, pe Facebook, de Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai.

„Astăzi, alături de Alina-Maria de Roumanie, am devenit nașii Principesei Marija a Serbiei, stră stră stră nepoata a Reginei Maria a României, și am botezat-o la palatul regal din Belgrad. Dumnezeu să o binecuvânteze!”, a transmis Nicolae al României.

La sfârșitul lunii martie, Nicolae al României și soția sa, Alina-Maria, au vizitat Serbia, la invitația Prințului Filip.

„Doresc să mulțumesc vărului meu, Prințul Filip al Serbiei și soției sale, Danica, pentru frumoasa invitație de a petrece câteva zile în Serbia alături de ei.

Am fost întâmpinați cu multă căldură și cu bucurie, iar timpul pe care l-am petrecut împreună a reprezentat un bun prilej pentru a ne cunoaște mai bine și a relua strânsa legătură care există între cele două familii înrudite prin Regina Maria a Iugoslaviei, fiica Reginei Maria.

Împreună am participat la Sfânta Liturghie, oficiată de Patriarhul Porfirie al Serbiei, la catedrala Sfântului Sava din Belgrad. Totodată, am avut ocazia să vizităm Muzeul de Istorie al Serbiei, unde am descoperit detalii importante legate de istoria noastră comună. Am participat la expoziția dedicată familiei regale a Serbiei, intitulată „Waiting for the Permanent Exhibition”, discutând despre imaginea Reginei Maria și frumoasa ei lucrare, aspecte care ne unesc și astăzi ca națiuni.

În final, Prințul Filip împreună cu soția sa, ne-au introdus cu adevărat în cultura și tradiția locului, prin vizita oficiată la mausoleul Oplenac, unde odihnesc membrii familiei domnitoare Karađorđević.

Familiile noastre au devenit direct legate odată cu căsătoria principesei Maria a României cu Regele Alexandru I al Iugoslaviei. De asemenea, Prințul Alexandru și Regele Mihai al României s-au bucurat și ei de o relație strânsă. Ne bucurăm că putem duce mai departe această legătură, împărtășind același valori și punând bazele unei prietenii autentice”, declara, la sfârșitul lunii martie, Nicolae al României.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Nicolae al României și soția sa, nași de botez pentru Principesa Marija a Serbiei. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Porfirie”

  1. Alina-Maria de Roumanie și Nicolae al României? Ce kkt amestecat e ăsta? Ce limbă vorbesc, ce muncesc, din ce trăiesc „de Roumanie” și „al României”? Mă-sa și tac-su știu că au fugit de acasă, dar se dau ai României? România îi ține și pe ăștia?

Comentariile sunt închise.