Premierul slovac Robert Fico a fost externat

Premierul slovac Robert Fico a fost externat, joi, din spitalul din oraşul Banska Bystrica, din centrul ţării, unde a fost operat şi îngrijit în urma unei tentative de asasinat, şi a fost dus la apartamentul său din Bratislava, a anunţat presa slovacă, citată de News.ro.

Spitalul şi biroul guvernamental nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii, precizează Reuters.

Spitalul a declarat, tot joi, că premierul Fico a fost supus unor noi examinări, care au confirmat evoluţia pozitivă a stării sale de sănătate, şi că a început recuperarea.

Reamintim că, pe 15 mai, un bărbat l-a împuşcat pe Fico cu patru gloanţe, trase de la mică distanţă, în momentul în care premierul îşi saluta susţinătorii după o şedinţă de guvern pe care o ţinuse în oraşul Handlova, din centrul Slovaciei.

Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost lovit în abdomen şi a fost transportat la un spital din Banska Bystrica în stare gravă. El a fost supus imediat unei operaţii de peste cinci ore şi încă unei operaţii două zile mai târziu.

Agresorul, identificat ca fiind Juraj C., în vârstă de 71 de ani, a fost reţinut la faţa locului şi este acuzat de tentativă de omor cu premeditare.

La momentul respectiv, liderul AUR, Claudiu Târziu, a condamnat public atentatul împotriva premierului slovac, Robert Fico, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Premierul slovac Robert Fico a fost externat”

Comentariile sunt închise.