Reacția președintelui Iohannis, după ce șeful Apărării a avertizat că există riscul escaladării conflictelor militare: Nu este cazul să intrăm în panică. Suntem împreună cu aliații și facem față oricărei situații foarte bine

Președintele Klaus Iohannis susține că nu există nicio amenințare directă la adresa României, declarația fiind făcută în contextul în care șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, a declarat că unele prognoze şi scenarii indică probabilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară.

Întrebat fiind, într-o conferință de presă, cum comentează scenariul vehiculat de șeful Apărării privind o posibilă escaladare a conflictelor militare, președintele Iohannis a răspuns:

„Nu există nicio amenințare directă, dar, sigur, militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situațiile posibile. Din toate informațiile pe care le am, pot să vă spun că România este o țară sigură. Românii nu trebuie să se teamă, dar, sigur, trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru evenimente neașteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva amenințată. România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanții de securitate pe care le-am avut vreodată de când existăm. Și, în acest sens, trebuie să conștientizăm valoarea apartenenței noastre la NATO, la Uniunea Europeană, și așa mai departe. Este foarte, foarte important să înțelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliații și facem față oricărei situații foarte bine. Nu am niciun semnal și nicio indicație că ar exista vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite pe care le-ați menționat”.

Reamintim că șeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiţă Vlad, a declarat miercuri că unele prognoze şi scenarii indică porbabilitatea escaladării conflictelor, incluisiv a celor de natură militară, motiv pentru care, pentru diminuarea acestei probabilităţi, autorităţile mizează în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel aliat.

„Prognoza pe care o facem realităţii de mâine include dezvoltări şi scenarii dintre care unele indică probabilitatea escaladării conflictelor,  inclusiv a celor de natură militară. Pentru diminuarea acestei probabilităţi mizăm în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât în plan naţional, cât şi în cel aliat. Iată de ce apăsăm în continuare  pedala accelerării intăririi instituţiei apărării naţionale şi a consolidării posturii NATO de descurajare şi apărare”, a afirmat Gheorghiţă Vlad, potrivit News.ro.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Reacția președintelui Iohannis, după ce șeful Apărării a avertizat că există riscul escaladării conflictelor militare: Nu este cazul să intrăm în panică. Suntem împreună cu aliații și facem față oricărei situații foarte bine”

  1. Cunoastem retorica Presedintelui in cauza , privind alte evenimente trecute , prezente si posibil viitoare , adica simplu ” GHINION” CA NU ESTI PE GRUPUL ” PREMIANTI ” ( Apropo de grupul sau profesional din care face parte ” PROFESORII ” .Cu toate ca era in trecut doar un simplu primar mai bun sau mai rau in urbea Sibiu , dar cu ” BRENDUL GERMAN , AL CORECTITUDINII SI CINSTEI ” a ajuns unde a ajuns . Sa speram ca nu avem ” GHINION ” pe mana domnului in cauza la ” nivel de tara ” pentru interesul sau particular , ca la ” mediatatii ” cand era ” profesor „

Comentariile sunt închise.