Senatorul Claudiu Târziu: Partidul AUR se OPUNE vehement pașaportului medical și obligativității vaccinării. Orice român trebuie să decidă pentru sine dacă se vaccinează sau nu

Partidul AUR este vehement împotriva pașaportului medical și obligativității vaccinării, campania furibundă de impune a unui ser ale cărui efecte secundare nu sunt în totalitate cunoscute fiind condamnabilă, a anunțat, vineri, co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Declarația a fost făcută în județul Mehedinți, în cadrul unei conferințe de presă, în ziua în care guvernul Cîțu a aprobat Hotărârea privind impunerea certificatului covid în România.

„Nu mai este de glumă cu acești băieți care au ajuns întâmplător la conducerea României și care au impresia că se pot juca cu viețile românilor. Au mentalitate dictatorială, care se manifestă prin tot felul de acte administrative, ordonanțe de urgență, hotărâri de Guvern și, în cele din urmă, chiar prin legi.

Ultima initiațivă este de a încerca impunerea unui pasaport de vaccinare pentru accesul românilor la diferite evenimente, culturale, sportive, precum și în anumite locuri precum restaurante, mall-uri, dar și la evenimente private, la nunți și chiar la înmormantari”, a subliniat co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia este condamnabilă insistența cu care se încearcă impunerea vaccinării.

„Să ajungi să-i obligi- practic spre asta se merge- pe oameni să se vaccineze cu un vaccin insuficient testat, pentru care nimeni nu-și asumă răspunderea- nici producătorul, nici furnizorul, nici autoritatea medicală care administrează vaccinul și nici autoritatea politică- este o nebunie.

Toată această campanie furibundă pentru vaccinarea cu un ser despre care nu știm ce efecte are, dar am văzut ca are și efecte adverse în unele cazuri- sunt sute de morti după vaccinare, conform cifrelor oficiale, sunt zeci de mii de români care s-au îmbolnăvit după vaccinare și au făcut forme destul de severe ale bolii, în aceste condiții, insistența pentru vaccinare pe toate canalele este condamnabilă”, a explicat senatorul Claudiu Târziu.

Poziția AUR față de obligativitatea vaccinării

„Noi, partidul AUR, suntem vehement împotriva obligativității vaccinării. Credem că orice român trebuie să decidă pentru sine dacă se vaccinează sau nu. Nu-i condamnăm pe cei care, calculându-și riscurile și beneficiile, decid să se vaccineze, dar nici nu acceptam să fim obligați să ne vaccinăm.

De asemenea, suntem împotriva unui pașaport de vaccinare, care să ne oblige să ne testăm. În niciun caz nu suntem de acord cu obligativitatea vaccinării personalului sanitar sau a profesorilor. Ei au o misiune foarte importantă pentru societatea românească și nu sunt vinovați de criza medicală prin care trecem, cum nu sunt vinovați nici de criza politică prin care trecem”, a anunțat co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că, vineri, Guvernul Cîțu a aprobat printr-o Hotărâre obligativitatea permisului sanitar în anumite condiții. Astfel, doar românii care dețin permis sanitar vor putea participa la anumite activități, în localitățile în care incidența depășește 3 la mia de locuitori, după cum a relatat RostOnline.