Apocalipsa Europei (V) – Femeile voastre, târfele noastre, viermilor!

Spuneam în episodul II că atentatele din Franţa anului 2015 au fost un semnal de forţă atât pentru indigeni, cât şi pentru colonizatori. Un semnal de teroare pentru unii, de îmbărbătare şi de chemare la luptă pentru ceilalţi. Şi asta pentru că condiţiile s-au copt: musulmanii au atins un nivel critic în multe dintre statele Europei de Vest (de exemplu, cca. 10 % în Franţa, Suedia, Germania şi pe aproape în altele) de la care ştiu deja că, demografic, victoria şi viitorul sunt ale  lor. Şi mai ştiu ceva: că în favoarea lor lucrează un formidabil conglomerat financiaro-politico-media occidental, împreună cu toate instituţiile şi ramificaţiile sale din societatea vestică, inclusiv o mare parte din societatea civilă. În plus, intrarea masivă de aşa-zişi refugiaţi din 2015 a dus la o creştere bruscă a acestui nivel, la introducerea în devălmăşia generală a unor fanatici, a unor luptători antrenaţi şi a unor mari cantităţi de armament şi explozibili.

Europa este prefigurarea grădinii raiului musulman pe pământ, iar femeile Vestului, fecioare sau nu, sunt numai bune pentru a le înlocui, deocamdată, pe cele de care eroii vor avea parte dincolo de această viaţă. Musulmanii ştiu acum că Europa va fi a lor peste 30 de ani. Ar putea aştepta, chiar mai puţin, pentru a prelua puterea politic, la început în alianţă cu politicieni indigeni. Dar de ce să aştepte atâta? Ce să facă până atunci? Presiunea este prea mare. Au fost răscoliţi, împinşi de spate, plătiţi, ajutaţi să ajungă în Europa. Şi vor continua să vină. Nu va fi de lucru decât pentru câţiva, nu vor fi locuinţe, nu vor fi, în final, nici bani. Nu e mai simplu să pornească deja războiul de cucerire?

Şi această stare, această siguranţă a cuceritorului s-a transmis şi celor din afară. Aţi văzut supărarea şi determinarea migratorilor de la graniţe, sau din interiorul unor state de tranzit? Aţi văzut determinarea şi agresivitatea lor? Ale cui păreau acestea? Ale unor refugiaţi speriaţi şi umili, sau ale unor personaje care îşi cunosc bine drepturile. Printre care, acela de a veni în Europa ca acasă, pentru că, în minţile lor, Europa este Dar al-Harb, ţinuturile războiului, care trebuie cucerite de la necredincioşi.

După ce ani buni au fost nu numai toleraţi ca traficanţi, agresori, incendiatori, neplătitori de taxe, ba şi răsfăţaţi cu subvenţii consistente de la stat, cu locuinţe cu chirie nesemnificativă sau deloc; după ce şi-au putut întinde în linişte şi cu ajutor de la buget reţeaua de organizaţii islamiste şi de moschei, în mare parte faţadă pentru activităţile islamiste dure; după ce autorităţile occidentale s-au făcut surde la plângerile celor care au avut de suferit din cauza turbulenţilor islamişti, ba chiar şi-au inculpat proprii cetăţeni, pentru „vina de islamofobie”, adică pentru semnalarea adevărului; după ce Occidentul şi-a transformat femeile în prostituate, umplând panourile de pe străzi, zidurile, ecranele televizoarelor, internetul cu “femeia trup”, destinată să vândă orice, inclusiv pe ea însăşi; după ce şi-a transformat bărbaţii în femei, după ce au dărâmat familia şi i-au transformat pe copii în obiecte-marfă pentru plăcerea dezaxaţilor, adică după ce au instaurat homosexualitatea şi pedofilia ca normalitate; după ce şi-au “castrat” psihic bărbaţii şi femeile; după ce i-au invitat şi continuă să-i invite pe aşa-zişii refugiaţi să le ocupe oraşele şi ţările, ce altceva era cel mai normal să se întâmple, dacă nu ca aceştia să iasă în stradă şi să pretindă ceea ce li s-a promis?

Dacă încă nu credeţi că în Europa de Vest s-a declanşat rebeliunea musulmană, deocamdată sub forma unor hărţuieli aproape zilnice, pentru cucerirea acesteia şi că suntem în pragul unor războaie civile crâncene, care vor modifica fundamental continentul nostru, să urmărim puţin configurarea celor două linii ale frontului şi evenimentele din teren la acest început de an. Astăzi, atacatorii.

Ca în orice război de cucerire – dar mai mult decât în oricare altul, fiind vorba, de această dată, de o cucerire din interior – atacatorul este mult mai organizat, mai decis, mai conştient de scopurile sale. Mai mult, este, după cum spuneam, sigur de victorie, ceea ce îi creează un avantaj psihologic extraordinar. Iată-i cum au evoluat în trecutul recent.

2014 – Cam despre câte alte evenimente extreme legate de musulmanii din Europa aţi auzit în 2014? Mai niciunul. Nu pentru că nu ar fost violuri (care au adus Suedia pe locul doi în lume, după Lesotho), trafic de arme, de droguri, de fiinţe umane, abuzuri asupra a zeci, poate sute de mii de minori, dar ele au putut fi ţinute de autorităţi şi de presa mainstream sub obroc. De exemplu, numai în localitatea Rotherham, Marea Britanie, între 1997 și 2013, bande pakistanezo-afgane au violat şi exploatat sexual peste 1400 de fetițe și adolescente. Cu știința autorităţilor locale, a poliției și a serviciilor sociale!

2015 – Lucrurile se mai schimbă: avem la un capăt al anului (7 ianuarie) Charlie Hebdo, la celălalt, atentatele din 13 noiembrie. Interesantă încadrarea anului şi probabil nu întâmplătoare. În interior alte câteva evenimente, dar mai reduse emoţional.

2016 -Începe în forţă, cu o nouă declaraţie de război: agresarea femeilor în noaptea anului nou. Un atac la însăşi fundamentul existenţei oricărui neam, femeia, matricea neamului. Un anunţ că ele vor fi în curând prada cuceritorului. “Femeile vor fi târfele noastre, iar bărbaţii vor muri, sau vor fi sclavi”. (Vezi bileţelele găsite asupra unora dintre ei). O provocare deosebit de dură şi de gravă, luând în seamă caracterul special al agresiunii, din sfera intimă, a sexualităţii, a proliferării, dar şi a onoarei unui bărbat: dacă nu vor riposta, bărbaţii europeni vor fi catalogaţi ca laşi, viermi. Dacă vor riposta, încep conflictele deschise. Şi aici, atacatorii sunt mult mai tineri, mai determinaţi şi fără nimic de pierdut.

Mai multă teroare pentru europeni, mai mult curaj pentru atacatori. O provocare deosebită, având în vedere şi participarea masivă a agresorilor. Pentru că nu au mai fost câţiva terorişti ca în Franţa; au fost mii, adică o mică armată. La început s-a aflat (cu greu) despre Koln, apoi despre alte oraşe ale Germaniei. Dar manifestări similare, de batjocorire a femeii europene şi, extrem de important, prin reflecţie, de înjosire a bărbatului european (refugiaţii s-au manifestat ca nişte masculi alfa, care sunt siguri că vor deveni noii şefi de turmă) au avut loc şi în alte state europene.

Berliner Morgenpost, pe 6 ianuarie, dezvăluie că totuşi şi la Berlin au fost cazuri de atacuri sexuale în faţa porţii Brandenburg, în Prezlauer Berg şi Kreuzberg. Atacuri similare cu cele din Koln au fost în Hamburg, Stuttgart, Dusseldorf etc.

Agresiunile nu s-au limitat la Germania. Suedia, Finlanda, Austria and Elveţia au avut şi ele incidentele lor. De exemplu, Finlanda a înregistrat agresiuni sexuale fără precedent la Helsinki, în timpul nopţii de Anul Nou. Şeful poliţiei din oraş, Ilkka Koskimaki, a declarat pentru The Telegraph că aveau informaţii despre pregătirea acestor agresiuni şi că au avut pe străzi forţe masive, care să-i controleze pe cei 1.000 de refugiaţi din Iraq ce se adunaseră în tunelele din jurul staţiei de metrou centrale pe la ora 23.00. Tot el a spus că, până la venirea celor 32.000 de solicitanţi de azil din 2015, atacurile sexuale pe străzi sau în parcuri erau necunoscute în Finlanda.

Mii, sute, zeci de imigranţi adunaţi deodată în oraşe din mai multe ţări europene, veniţi, spune poliţia, şi din afara localităţilor respective, uneori de la distanţe considerabile, pare a depăşi, totuşi varianta unor coincidenţe. Cade în ridicol şi argumentul că au ieşit pe stradă să vadă cum se distrează occidentalii în acea noapte.

În acest sens, Heiko Maas, ministrul federal al justiţiei germane a declarat pentru Bild am Sonntag: “Pentru ca astfel de hoarde de oameni să se întâlnească şi să comită aceste infracţiuni, trebuie ca totul să fi fost planificat. Nimeni nu-mi va putea spune că acest lucru nu a fost coordonat sau planificat”.

În ultimele zile ale anului trecut: autorităţile din Bruxelles au anulat focurile de artificii pentru noaptea anului nou; au fost arestaţi şase suspecţi de pregătirea unor atentate pentru acceaşi noapte; alţi doi fuseseră arestaţi la începutul ultimei săptămâni a anului, pentru că plănuiau atacarea unor ţinte “emblematice” ale capitalei Belgiei.

Tot din motive de protecţie împotriva unor atacuri teroriste, autorităţile ruseşti au închis Piaţa Roşie pentru noaptea Anului Nou.

În Bosnia, procurorul Dubravko Campara a anunţat arestarea a 11 membri ai mişcării islamiste, printre care şi predicatori radicali, care pregăteau un atac terorist la Sarajevo cu ocazia sărbătorilor de sfârşit de an, în care să ucidă „circa o sută de persoane”, a relatat sâmbătă televiziunea publică din Bosnia şi Herţegovina.

Militari francezi au fost vizaţi de un atac cu maşina (am vorbit despre atacator, un radicalizat singuratic, în episodul IV).

Gările din Munchen au fost ţintite de ISIS pentru atentate.

Rafale de armă automată au ucis doi oameni şi au rănit alţi şapte într-un bar din Tel Aviv.

“Un bărbat a fost ucis joi 8 ianuarie de poliţişti în faţa unui comisariat din cartierul sensibil Goutte d’Or din Paris, în timp ce încerca să pătrundă în clădire”, anunţă AFP.
Acesta „era înarmat cu un cuţit şi un dispozitiv ce putea fi o vestă explozivă” şi striga „Allah Akbar” în timp ce încerca să agreseze un poliţist, potrivit unui comunicat al ministerului de Interne. Interesant este că sirianul respectiv, Walid Salihi, fusese arestat în 2014 în Koln, pentru agresiune sexuală, iar un prieten al acestuia a fost arestat la Koln ca participant la agresiunea din noaptea AnuluiNou.

Anul trecut, în pregătirea acestei analize scriam:

În 13 noiembrie 2015, au fost cinci puncte de atac, opt atacatori, 130 de victime, câteva sute de răniţi. Pierderile economice pentru Paris de circa 500 de milioane euro.

Datele oficiale vorbesc de aproximativ 6.000 de islamişti europeni, care au luptat sau luptă în ISIS. Cei mai mulţi, se pare, au revenit acasă. Aceleaşi date oficiale nu ne spun nimic despre numărul de islamişti radicali care au pătruns anul acesta purtaţi de valul de imigranţi şi care continuă să pătrundă.

Să presupunem că ar fi încă 5.000 – 6.000 (La peste un milion de intraţi, estimarea nu poate fi exagerată decât în jos, adică prea puţini) ca să nu-i mai punem la socoteală pe cei pregătiţi, după cum am dat deja exemple în episodul 4, să se radicalizeze. Sau cei care, nemulţumiţi de diferenţa dintre aşteptări şi realitate, disperaţi, sau pur şi simplu supăraţi, vor decide că e cazul ca musulmanii să cucerească Vestul.

Dincolo de cazurile particulare, avem, aşadar, pentru început, cel puţin 12.000 – 15.000 de terorişti gata de orice. Evident nu vor ataca toţi deodată. Nu încă. Trebuie să fie mult mai mulţi, să-i ia sau să-i oblige să intre şi pe alţii în trena lor. Dar dacă o vor face 400 în 100 de ţinte? Sau 1.000 în mai multe locuri?  Cu mii, poate zeci de mii de morţi şi sute de mii de răniţi? Cu pierderi economice incalculabile? Ce se va întâmpla atunci? Ce va fi în 2016? Ce vor face europenii?

Începutul anului mi-a arătat că situaţia s-ar putea să fie mai gravă decât anticipam cu doar câteva săptămâni în urmă. (episodul următor)

Episoadele anterioare:

De același autor, pe aceeași temă:


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


20 de comentarii la „Apocalipsa Europei (V) – Femeile voastre, târfele noastre, viermilor!”

 1. Lumea musulmanilor e unita (cu exceptia râcilor între siiti si suniti) pe baza ignorarii a vrea ce s-a produs de la profetul lor încoace.

  Lumea crestina e fragmentata,atât datorita ateilor (a caror lipsa de comunicare cu credinta e in cea mai mare parte datorata refuzului clerului de a avea cunostinte stiintifice),cât si datorita râcilor între ortodocsi.catoloci si protestanti de nu stiu câte feluri,pentru motive care n-au nimic in comun cu Isus sau orice forta creatoate,ci exclusiv cu dorinta de a beneficia de avantaje sociale ale institutiilor bisericesti.

  „Avansarea musulmans” face frica, dar pentru ca nu se tine cont ca elitele lor,odata ce intra in lumea de cunostinte a crestinilor (lume in care „ateii” aun rol important), nu mai sunt islamiste, teroriste, etc.

  In istoria Europei s-au amestecat multe etnii,dar niciuna dintre cele invadatoare nu a schimbat Europa (care se pare ca e dominata de un subconstient indo-european, deci lingvistic).

 2. Extrem de incitant articolul din care razbate un puternic talent regizoral si scenic si ma opresc.
  Parerea mea este ca valul de imigranti nu poate fi invinuit de toate cate i le pune in carca autorul, stiut fiind faptul ca lumea intreaga se confrunta cu trafic de arme, droguri, carne vie, etc, fara a fi vizata migratia unor disperati , in sacosile carora sa fie ascuns obiectul de traficat.
  Ca antidot urmariti filmul „Numele meu este Khan”.

 3. Cand o tara din Europa sau din America de Nord sau Sud se afla in razboi( civil sau nu) oamenii stau si lupta ca barbatii. Adica serios, ati auzit de americani care in Razboiul Civil sa fuga in Mexic, sau de romani care sa treaca la austrieci in timpul Razboiului de Independenta???
  Untermensch-ii arabi, negri si sirieni fug ca iepurii si se comporta ca niste gorile turbate odata ajunsi intr-o tara sigura din Europa. Si prostii de politicieni ii primesc. Macar in SUA mai exista oameni rationali( partidul republican) care resping invadatorii islamici.

 4. Probabil sunteti la curent cu ultima caricatura publicata de Charlie Hebdo.
  http://www.lefigaro.fr/politique/le-scan/2016/01/05/25001-20160105ARTFIG00059-la-derniere-une-de-charlie-hebdo-divise-les-politiques.php
  In Israel, acest numar a fost interzis si doar cateva librarii l-au difuzat.
  Referitor la invazia musulmana, sper sa luati in considerare pozitia Parlamentului Evreilor din Europa, institutie care s-a adresat direct si directiv Presedintelui Iohannis si lui Valeriu Zgonea, in cazul Legii Florain.
  Analiza pe care ati facut-o pana la acest moment este foarte interesanta, in multe puncte corecta dar, incompleta. Da impresia de dezechilibru.

 5. UN ASPECT CARE NU TREBUIE IGNORAT:

  Europarlamentar Traian Ungureanu a vorbit la B1 TV despre problema imigranților din Europa, dar și despre probleme apărute în instituțiile europene odată cu evenimentele din Koln.

  „Prin Occident, trebuie să înțelegem în mod precis elitele politice, aproape în majoritatea lor, și mass-media, aproape în majoritatea ei. De acolo, curg ideile fixe, practic dogme, către un public larg care nu are drept la replică. Ideile astea spun unul și același lucru, iar același lucru îl spun și școlile publice. Ce se aude, ce se scrie, ce ajunge la publicul larg sunt câteva idei extrem de largi și în același timp, primitive.

  Occidentul, Europa este vinovată pentru toate relele din lumea asta, iar pur şi simplu toate celelalte culturi sau civilizații sunt nespus mai curate decât Europa. Europa este datoare, practic, să absoarbă fără niciun fel de întrebări sau critici, ci numai cu grija de a nu ofensa nicio altă cultură reprezentată de valuri de imigranți intrați prin Europa de Est. Asta este, ca să zic așa, dogma la zi. Nimeni nu suflă. Orice încercare de replică este fie ignorată, fie imediat plasată la fascism, rasism, extremism sau altele”, a explicat europarlamentarul.

  Traian Ungureanu a amintit şi despre discuțiile dintre est europeni și vest europeni, dar și despre cotele refugiaților, care au devenit pură fantezie după evenimentele din ultimul timp care au zguduit întreaga Europă.

  „Discuții au loc, însă ele sunt insuficiente. Tema asta nu desface grupurile politice. Despărțirea în acest caz este mai degrabă între est și vest. Printre parlamentari, singurii care au curajul sa discute, fie în grup, între ei, fie în adunări cu alti parlamentari, sunt, în proporţie est europeni- balticii, ungurii, slovacii şi polonezii.

  În Vest sunt putine voci, răzlețe, incomparabil mai puțin numeroase. Dar asta nu cred că este trist, ci simptomatic, nu pentru Parlamentul European, ci pentru instituțiile europene. Aici, principalul risc este Comisia Europeană, în frunte cu Junker, alături de Merkel, care au instaurat acest discurs monoton și inflexibil în fața oricărui eveniment sau oricărei realități.

  Datoria instituțiilor europene pare, din păcate, de ceve timp încoace, mai degrabă să ignore faptele cu cât sunt ele mai vizibile.
  În ceea ce privește părerea românilor despre imigranți, după ce s-a întâmplat la Koln, mecanismul cotelor imaginat de domnul Junker e mort. Nimeni nu v-a mai primi imigranți şi nimeni nu va mai fi de acord cu cotele de imigranți”, a conchis Traian Ungureanu.

  http://www.cotidianul.ro/traian-ungureanu-dupa-ce-s-a-intamplat-la-koln-mecanismul-cotelor-de-imigranti-este-mort-274406/

 6. Spune Traian Ungureanu:

  „Occidentul, Europa este vinovată pentru toate relele din lumea asta, iar pur şi simplu toate celelalte culturi sau civilizații sunt nespus mai curate decât Europa. Europa este datoare, practic, să absoarbă fără niciun fel de întrebări sau critici, ci numai cu grija de a nu ofensa nicio altă cultură reprezentată de valuri de imigranți intrați prin Europa de Est. Asta este, ca să zic așa, dogma la zi. Nimeni nu suflă. Orice încercare de replică este fie ignorată, fie imediat plasată la fascism, rasism, extremism sau altele”, a explicat europarlamentarul”.

  Nu, oricat de mult m-as sili, eu nu pot sa ingerez un astfel de discurs pe care ma abtin sa-l calific.Ce inseamna aceast fel de a vorbi in termeni extrem de vagi precum „toate celelalte culturi sau civilizații sunt nespus mai curate decât Europa”, sau „de a nu ofensa nicio altă cultură”?
  Ce termeni de comparatie se fac aici si cu ce anume, in baza a ce, atunci cand ne referim la „curatenia” unei anumite culturi?
  Nu pot sa trag decat o concluzie, anume ca formatorii nostri de opinie sunt persoane care atribuie culturii unui popor responsabilitati geo-politice si sociale si care sunt in stare sa creeze scenarii in baza acestor inchipuiri. Si ne mai miram de ce crestinismul care este credinta pacii si a iubirii a ajuns sa fie dezavuata in spatiul romanesc, iar cultura noastra sa capete conotatii mistice!

  • Ma tem ca nu ati inteles ce a spus Traian Ungureanu. El tocmai ataca „dogma” despre care vorbeste si pe care o atribuie elitei si presei occidentale.

 7. Trump, rationalist???
  Va bateti joc de el.
  Daca ar fi in mormânt, s-ar rasuci.
  E bine ca nu vrea sa-i primeasca prosteste.
  Dar cine i-a zgândarit sa plece de laei?

 8. As clarifica un lucru : cei care decid singuri ca ei sunt elita, de exemplu in Franta, sunt absolventii a ceva ce aduce cu Academia Stefan Gheorghiu. Si au si ei un „iubiti conducatori” : când de stânga, când de dreapta.

 9. ANTIPUTIN

  Dle Ghitiu, dumneata esti creştin?
  Il cunosti desigur pe marele prieten al lui PUTIN, CHAUPRADE, adeptul socului civilizatiilor si al manierei forte contra islamului, inclusiv razboiul de nimicire, asa cum a procedat tarul de la kremlin in Cecenia si aiurea. Exclus chiar si din Frontul National, CHAUPRADE isi continua „cruciada” antiislamica, si’l sprijină pe Putin In toate actiunile acestuia. Ori Putin, prin Rogozinii si Jirinovschii lui ameninta Romania si Europa crestina cu bombardamente nucleare, adica sa ne transforme in cenusa (nu’mi plac crematoriile, perspectiva unui crematoriu la nivel European, provocat de un megaloman rosu, imi ingheata sangele)…
  Cunosc pericolul fanatismelor, oricare ar fi ele, dar nu crezi ca fanaticul chipurile creştin ce a furat puterea in Rusia si doarme cu butoanele nucleare sub perma este un imens pericol pentru pacea lumii?

  Un creştin nu indeamna la ura impotriva musulmanilor! Impotriva niciunei religii, niciunui popor. Toti oamenii care traiesc pe pamant sunt creatia lui Dumnezeu si fratii nostri. Ne intristeaza profund si condamnam oribilele atentate din Franta si din alte tari.
  Dar suntem oare obiectivi, vorbim si de masacrele la care sunt supusi musulmanii in zonele de conflict?
  Stii ce inseamna o bomba cazuta peste civili nevinovati? Si miile de bombe provoaca tragedii si revolta in sufletele musulmanilor de pretutindeni.
  Cred ca a venit timpul ca dialogul pasnic intre crestini, musulmani, evrei etc sa ia locul urii, bombardamentelor, mortii.
  Crestinii trebuie sa se ridice si sa ceara pacea, impacarea intre popoare. Asemenea, reprezentantii pasnici ai celorlalte religii.
  Pare o utopie? Nu cred. Invierea este pentru multi, nebunie.Numai lucrand in spiritul pacii, vom merita numele de oameni si vom avea o sansa sa mai dainuim pe planeta albastra.
  Diavolul ne impinge la dezbinari, ura,razboi !
  Este spatiu suficient pe Terra pentru toate popoarele lumii!
  Fericiți, iubitorii de pace!…

  • Nu am nimic cu islamul la el acasă. Îl respect şi îi respect opţiunile. Nu-i cer să se schimbe. Nu-l condamn. Nu-l resping, nu-l acuz, nu-l urăsc. Pot să am reţineri, aşa cum pot fi şi fascinat, de unele sau de altele dintre feţele lui.

   Dar am tot ceea ce mă îndreptăţeşte să-mi apăr familia, aproapele, neamul, credinţa, atunci când vine la mine acasă şi îmi impune, cu biciul, satârul, glonţul sau cu bomba, să fiu aşa cum vrea el

   • In „Mega Moscheea” rastalmaciti cuvintele muftiului, invinuindu-l de amenintare.

    „Se pregăteşte de fapt islamizarea României?”

    Chiar asa, ne pregatim de islamizare, domnule Paul Ghitiu?

    Se constriuieste o moschee si asta presupune islamizare? Vor merge toti romanii la mega moscheea respectiva, siliti bineinteles de ceilalti 60.000 de musulmani cu care am trait pana acum in buna intelegere de 500 de ani incoace si vor ramane bisericile goale. Dar si tot Orientul se va buluci pe capul romanilor, sub pretextul noii megamoschei, caci ce alt pretex ar putea gasi in islamizarea unei tari, decat constructia unei cladiri?Cu alte cuvinte, moscheea este cheia islamizarii: avem moschee, avem islamizare. Nu avem moschee, nu avem islamizare.

   • Actiuni sau fapte pe care le consideram inofensive acum s-ar putea sa se dovedeasca a avea consecinte grave mi tirziu. Si-n casa ta e dreptul tau de a stabili regulile de urmat de catre tot. Nimeni nu te aduce cu forta, nu-ti convine aici, du-te si lupta pentru tara ta.
    Daca vreti sa va faceti o parare pertinenta despre musulmani si cultura lor v-as sugera sa stati de vorba cu crestinii din tarile arabe care sint terorizati permanent, multi dintre ei fiind fortati sa abandoneze totul si sa se refugieze. Aia sint refugiati adevarati, musulmanii reprezinta invadatorii impotriva carora au luptat atitea generatii de romani inaintea noastra.
    Si de multe ori o cladire reprezinta un simbol extraordinar, uitati-va la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim ca sa va faceti o idee despre ce poate reprezenta o cladire.

   • Daca vreti sa va faceti o parare pertinenta despre musulmani si cultura lor v-as sugera sa stati de vorba cu crestinii din tarile arabe care sint terorizati permanent, multi dintre ei fiind fortati sa abandoneze totul si sa se refugieze.

    De 1500 de ani, de la cucerirea araba (bine, dl. Marincu imi va atrage iar atentia ca nu sunt chiar 1500, asta-i viata) crestinii traiesc in relativa prosperitate si pace in tarile arabe. In anumite tari, precum Iranul, armenii sunt privilegiati economic si religios la modul serios. In Siria lui Assad nici nu mai vorbesc, crestinii sunt probabil singurii care-l regreta. In Liban cam conduc tara. In Turcia au fost bine tolerati, chiar prea bine, dovada invidia cauzata de armeni (de unde si mini genocidul armean, care totusi trebuie inteles conjunctural).
    Unde sunt crestinii aia fugariti de sute de ani din tarile alea de musulmanii fundamental intoleranti, si de ce nu s-au golit deja ? A, Statul Islamic ? Asta e recent si nereprezentativ.

 10. Claudiu Tarziu,

  „Ma tem ca nu ati inteles ce a spus Traian Ungureanu. El tocmai ataca „dogma” despre care vorbeste si pe care o atribuie elitei si presei occidentale”.

  Daca tot vorbeste domnul Ungureanu despre o dogma, macar sa o prezinte deontologic, fiindca nu cred ca elita Occidentului sa se fi exprimat atat de … cult.
  Eu raman deci la parerea mea si anume ca „dogma” apartine domnului Ungureanu si pentru cei care vor sa ia notite e bine de retinut : „O cultura sau o civilizatie poate fi nespus mai curata decat o alta cultura sau civilizatie”.

  Si culmea, sunt de acord cu ce spune Occidentul!

 11. ANTIPUTIN,

  Subscriu spuselor dvs!

  In consens cu acestea, continui ideea dogmei, tocmai ce vorbisem putin mai inainte.

  Predica de pe munte, aceasta este dogma:

  „Ci iubiti pe vrajmasii vostri si faceti bine si dati cu imprumut, fara sa nadajduiti nimic in schimb, si rasplata voastra va fi multa si veti fi fiii Celui Preainalt, ca El este bun cu cei nemultumitori si rai”

  (Luca 6,35)

  Se intampla din ce in ce mai pregnant sa asistam la o denaturare a credintei crestine, la o fuga de la fata adevarului, spre un simulacru de credinta.

  „Şi aceasta să ştii că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele, că vor fi oameni iubitori de sine …având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei”.

  (Timotei 3)

  Dar iata si un fragment dintr-o predica a celui ce a fost si este marele Constantin Galeriu:

  “Iubiti pe vrajmasii vostri…” asemenea lui Dumnezeu. Caci omul, prin pacat, s-a facut vrajmas Dumnezeirii. Sa iubesti pe vrajmasi… E cu putinta? Este, iubitilor. Cum? Numai impartasindu-te din iubire dumnezeiasca. Daca ai sa privesti in jur, la semenii tai, greu te vei impartasi de la ei dintr-o asemenea iubire. De aceea a trimis Tatal pe Fiul Sau. In chip de rob; cel mai de jos. Si in chipul jertfei, al jertfei pentru pacatosi. Cum spune dumnezeiescul Pavel: “Caci Fiul lui Dumnezeu a murit pentru noi cand noi eram pacatosi”. Si a fi pacatos inseamna a fi vrajmas lui Dumnezeu; a fi vrajmas tie insuti…
  Intre cele doua razboaie mondiale s-au petrecut atatea revolutii, precum stiti: incepand din Rusia, apoi in Italia, in Portugalia, in Germania, in Spania, si la noi, si in Turcia… Dar dintre cei care au condus revolutiile, unul singur L-a descoperit pe Mantuitorul; si nu era din Europa crestina, ci din Asia – Gandhi. El singur, cand a citit aceste cuvinte ale Mantuitorului: “Iubiti pe vrajmasii vostri!”, s-a simtit iluminat. Iluminat! … Si toata revolutia lui a dus-o cu Noul Testament in san, si cand ajungea in mijlocul celor care-l ascultau, din tren cobora putin pe scara vagonului, multimile ii sorbeau vorbele de pe buze, si el scotea Noul Testament si le citea Predica de pe Munte a Mantuitorului, apasand mai ales asupra acestor cuvinte: “Iubiti pe vrajmasii vostri!”.

  Atunci mi-am zis: Doamne, acesti conducatori de revolutii din Europa, acesti dictatori erau botezati, erau crestini; si au facut sa curga atata sange, au ucis atatia semeni ai lor! Iar indianul Gandhi, cand a intalnit cuvantul Tau, cu ce flacara a luminii Tale si a iubirii lui a trait! El insusi, in final, asa s-a si savarsit din viata – martir. Caci a fost martirizat (noi, cei batrani, stim), in 1948.

  Fratilor, iubirea aceasta – ea e salvatoarea lumii! … Dar cum?

  In timp ce la strana sau in cor se canta: “Cu vrednicie si cu dreptate este a ne inchina Tatalui si Fiului si Sfantului Duh”, preotul se roaga in altar: “Cu vrednicie, Doamne, Te marturisim pe Tine, Unule, Vesnicule Dumnezeu, Tu pururea fiind (auziti cuvant atat de frumos!) si acelasi fiind”. Sa retinem cuvintele: “pururea fiind (existand) si acelasi fiind”. Atat de mult ne-au patruns aceste cuvinte! Noi suntem ziditi dupa chipul lui Dumnezeu-Tatal prin Fiul in Duhul Sfant; dupa chipul Fiului, Care, pururea fiind iubire si lumina, acelasi este. Si fiecare din noi tinde sa fie acelasi, in aceeasi lumina si aceeasi iubire, neincetat, oricand si oriunde; acelasi fiind, neschimbat. Vedeti, demonul (pacatul) l-a sfasiat pe om, cand i s-a adresat: “Oare a zis Dumnezeu ca de veti gusta din Pomul cunostintei Binelui si Raului veti muri? Nu veti muri. Veti fi ca niste dumnezei”. – Cu alte cuvinte, daca veti gusta nu numai din Pomul binelui, ci si al raului. Dar gustand si din bine si din rau mai ai unitatea, mai esti acelasi? Nu aici s-a produs sfasierea? Nu aici s-a produs duplicitatea? Caci aceasta a fost caderea, Doamne! In afara de ingerii cazuti numai omul e duplicitar, e ambiguu, e impartit. Nu mai e acelasi in orice clipa”.

 12. Sunt de acord sa-i iubim si pe vrajmasii nostri, dar sa stea acasa la ei, sa munceasca, sa se lupte pentru tara si viitorul lor, asa cum am facut noi, generatii la rand. De unde suntem, ne putem ruga lui Dumnezeu sa-i lumineze si sa le dea putere.
  Dar cum sa-i iubim daca intra peste noi sa ne fure ce-am agonisit ori sa ne ameninte ca sa ne ia ceea ce este al nostru (painea, viata, religia, femeile etc)?
  Sa stea acasa la ei, sa ne ceara ce au nevoie si noi o sa le dam dupa putinta noastra.
  Asta este solutia.

Comentariile sunt închise.